Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Google Vs Microsoft: Με θέμα το Youtube


Η Microsoft κατηγορεί τη Google πως κάνει το παν για να σαμποτάρει την ύπαρξη εφαρμογής YouTube στις Windows Phone συσκευές.


Ο Dave Heiner, αντιπρόεδρος κι αναπληρωτής γενικός σύμβουλος της Microsoft, δήλωσε σε blog post ότι η Google στέκεται εμπόδιο κι έτσι οι χρήστες των εν λόγω συσκευών δεν μπορούν να απολαμβάνουν μιας "πρώτης τάξεως YouTube εμπειρίας" στο λειτουργικό της Microsoft.
Έγραψε: «Μόλις τον περασμένο μήνα πληροφορηθήκαμε από το YouTube ότι ανώτερα στελέχη της Google τους είπαν να μην επιτρέψουν μια πρώτης τάξεως YouTube εμπειρία για τα Windows phones".
Η Microsoft φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με τη Google σχετικά με την επίλυση του ζητήματος, ενώ προηγουμένως είχε ζητήσει συμβουλές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το συγκεκριμένο θέμα.
Ωστόσο, η Google έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς της Microsoft ότι οι χρήστες του YouTube σε Windows Phone συσκευές βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, επιμένοντας ότι έχουν "εύκολη" πρόσβαση στην υπηρεσία κι από τις εν λόγω συσκευές.
«Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της Microsoft, είναι εύκολο για τους χρήστες να παρακολουθήσουν τα βίντεο του YouTube στις Windows phone συσκευές," δήλωσε από πλευράς της η Google, επισημαίνοντας ότι «στην πραγματικότητα, έχουμε συνεργαστεί με τη Microsoft για πολλά χρόνια για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερη YouTube εμπειρία στα Windows phones".





πηγή:e-go.gr