Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Λογισμικό θα ελέγχει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες


Το Ιράν θα επιτρέπει μόνο τις χρήσιμες πτυχές τους

Τη δημιουργία ενός «έξυπνου» λογισμικού, που θα προσφέρει μία επιλεκτική κι ελεγχόμενη πρόσβαση των χρηστών του διαδικτύου σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ή το Twitter, η οποία σήμερα παρεμποδίζεται από τις αρχές, επεξεργάζεται το Ιράν. 

«Ένας έξυπνος έλεγχος των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης είναι προτιμότερος από την πλήρη απαγόρευση πρόσβασης», εξήγησε ο Εσμαΐλ Αχμαντί Μογαντάμ στην εφημερίδα 7sobh. Το «έξυπνο αυτό λογισμικό» θα αποτρέπει τις ενοχλητικές πτυχές των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, «επιτρέποντας τα επωφελή και χρήσιμα στοιχεία τους», πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Το Facebook, το Twitter, το YouTube και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν απαγορευθεί στο Ιράν έπειτα από τα μεγάλα συλλαλητήρια της φιλομεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης, που αμφισβήτησε τη νίκη κι επανεκλογή του υπερσυντηρητικού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ τον Ιούνιο του 2009.

Οι αντίπαλοι της κυβέρνησης είχαν τότε χρησιμοποιήσει ευρύτατα τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για να κινητοποιήσουν τα πλήθη, σε μία χώρα που απαριθμεί 36 εκατ. χρήστες του Διαδικτύου επί συνολικού πληθυσμού 75 εκατομμυρίων. 

πηγή:newsbeast.gr