Apple iPhone 5S


Tο πολυαναμενόμενο iPhone 5S παρουσιάστηκε από την Apple σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Cupertino χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του για όσους παρακολουθούν το iPhoneHellas.gr τους τελευταίους μήνες. 


Πρόκειται για μια συσκευή που ακολουθεί τον σχεδιασμό του iPhone 5 – είναι η δεύτερη συσκευή που την αντικαθιστά μετά το iPhone 5C– και θα προσφέρεται σε τρία χρώματα: γκρι, χρυσό και ασημί (space-gray, gold & silver):
event_iphone_5s_1

Το iPhone 5S είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο με επεξεργαστή αρχιτεκτονικής 64-bit και ένα λειτουργικό σύστημα που είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτό. Ο νέος επεξεργαστής Α7 προσφέρει έως και δύο φορές γρηγορότερες επιδόσεις και βελτίωση στα γραφικά σε σχέση με το Α6. Υποστηρίζει τοOpenGL ES 3.0 για λεπτομερή γραφικά και πολύπλοκα οπτικά εφέ με τρομερή διαφορά σε σχέση με άλλες συσκευές. Το iOS 7 και οι εφαρμογές της Apple έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον Α7 προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο καλύτερες επιδόσεις με βελτιστοποιημένη παράλληλα διαχείριση ενέργειας.
iphone_5s_event_6
Επίσης, το iPhone 5S διαθέτει ένα νέο τσιπ, το Μ7. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μετράει δεδομένα από τα ενσωματωμένα επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο και πυξίδα. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται μια καινούργια κατηγορία εφαρμογών υγείας και ευεξίας καθώς ο Μ7 γνωρίζει ακριβώς πότε περπατάτε, τρέχετε ή οδηγείτε. Για παράδειγμα, οι Χάρτες θα μπορούν να προσφέρουν αυτόματα οδηγίες πλοήγησης μέσω αυτοκινήτου ή με τα πόδια εάν παρκάρετε το αμάξι σας και συνεχίσετε με τα πόδια. Και αν το τηλέφωνό σας δεν έχει κουνηθεί για αρκετή ώρα, όταν κοιμάστε για παράδειγμα, το Μ7 μειώνει την επικοινωνία με το δίκτυο για εξοικονόμηση μπαταρίας.
event_iphone_5s_4
Το δεύτερο «δυνατό» σημείο του iPhone 5S είναι η κάμερα 8 megapixels. Η Apple έχει σχεδιάσει ένα δικό της σύστημα με 15 τοις εκατό μεγαλύτερο αισθητήρα, μεγαλύτερα pixels και aperture f/2.2. Με τη λειτουργία burst mode επιτρέπεται η πολλαπλή λήψη φωτογραφιών (10 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο) και με ανάλυση σε πραγματικό χρόνο επιλέγονται οι καλύτερες λήψεις. Χάριν στο διπλό σύστημα LED flash (white & amber LED) σε συνεργασία με ένα έξυπνο αλγόριθμο χρησιμοποιούνται πάνω από 1000 μοναδικοί συνδυασμοί ώστε να φωτίσετε καλύτερα το αντικείμενο της φωτογραφίας σας. Επίσης, οι φωτογραφίες σας βελτιώνονται με άλλα συστήματα όπως auto image stabilization, λειτουργίαslow motion στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο σε ανάλυση 720p και line video zoom μέχρι τρεις φορές ενώ τραβάτε βίντεο.
Από την άλλη, η μπροστινή κάμερα FaceTime 1.2 megapixels βελτιώθηκε με τη σειρά της με μεγαλύτερα pixels και έναν καλύτερο αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού για να έχετε καλύτερο φωτισμό στις βιντεοκλήσεις σας.
event_iphone_5s_5
Η τρίτη καινοτομία του iPhone 5S είναι ο περίφημος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Πρόκειται για το Touch ID που είναι ενσωματωμένος στο home button της συσκευής και θα χρησιμοποιείται για να ξεκλειδώνετε το iPhone αλλά και να επιβεβαιώνετε την ταυτότητά σας στο iTunes Store για αγορές εφαρμογών, μουσικής κτλπ. Το Touch ID είναι απολύτως ασφαλές καθώς τα δεδομένα αποθηκεύονται στον Α7 και δεν μοιράζονται με άλλες εφαρμογές αλλά ούτε με τους servers της Apple! Μπορεί και υποστηρίζει αναγνώριση 360 μοιρών και πολλαπλών δακτυλικών αποτυπωμάτων.

iphone_5s_event_7
Το iPhone 5S έρχεται με μια νέα σειρά δερμάτινων θηκών που προστατεύουν πλήρως τη συσκευή σας ενώ παράλληλα δίνουν μια ιδιαίτερη αίσθηση. Η θήκη καλύπτει τα πλήκτρα έντασης και τον διακόπτη on/off καθώς και την περίμετρο της συσκευής ενώ στο κάτω μέρος υπάρχουν οι κατάλληλες υποδοχές για τα ηχεία και το Lightning connector. Οι θήκες αυτές θα πωλούνται προς $39 η κάθε μία.
Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής θα βρούμε την γνωστή οθόνη Retina 4 ιντσών με 500cd/m2 μέγιστη φωτεινότητα και αυτονομία 250 ωρών με ομιλία έως 10 ώρες σε 3G, 8 ώρες Internet σε 3G, 10 ώρες σε LTE ή Wi-Fi, 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο και 40 ώρες αναπαραγωγής μουσικής.
iphone_5s_event_8
Κυκλοφορία: Στις 20 Σεπτεμβρίου το iPhone 5S θα είναι διαθέσιμο σε ΗΠΑ, Κίνα. Μ.Βρετανία, Γαλλία, Αυστραλία, Καναδά, Γερμανία, Χονγκ-Κονγκ, Ιαπωνία, Πουέρτο Ρίκο και Σιγκαπούρη.
Η τιμή του; To iPhone 5S θα κυκλοφορήσει στα 16GB για $199, 32GB για $299, 64GB για $399 με διετές συμβόλαιο στις 20 Σεπτεμβρίου. Η τιμή χωρίς συμβόλαιο ανέρχεται στα $649, $749 και $849 αντίστοιχα.
Για την κυκλοφορία σε Ελλάδα καθώς και την τιμή του θα σας ενημερώσουμε όταν υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η τιμή του iPhone 5S στην Γερμανία έχει οριστεί ως εξής:
  • 699€ τα 16GB
  • 799€ τα 32GB
  • 899€ τα 64GB

iphone_5s_event_12iphone_5s_event_13iphone_5s_event_14
iphone_5s_event_15


πηγή:iphonehellas.gr