Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Οι πιο smart εφαρμογές για επεξεργασία των gif: Μάθε και παίξε μαζί τους



Τα αρχεία gif, δηλαδή αυτές οι κινούμενες εικόνες που έχουν γίνει τελευταία της μόδας, δεν είναι καινούργια. Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 90 τα gif έδιναν κίνηση στα retro site στο ίντερνετ.


Σήμερα όμως ζουν μια δεύτερη καριέρα κι αυτό οφείλεται τόσο στο Tumblr όσο και στα site που δημιουργούν υπέροχες, fun, artistic συλλογές με gif. Πάμε να δούμε 6 δωρεάν εφαρμογές για το κινητό σου για να φτιάξεις κι εσύ τα πιο smart gif.
GifBoom (iOSAndroid)
Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δημιουργήσεις τα δικά σου gif. Σε μόλις 30 δευτερόλεπτα το gif είναι έτοιμο και μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και 20 διαφορετικές πόζες (frames). Ανέβασε το βίντεο της επιλογής σου και ξεκίνα να κόβεις και να ράβεις μέχρι να φτάσεις στο ιδανικό αποτέλεσμα. Μόλις τελειώσεις μπορείς άμεσα να μοιραστείς το gif μέσω email, MMS, Facebook, Twitter ή Tumblr.


Cinemagram (iOS)
Πως είναι το Instagram; Κάπως έτσι είναι και το Cinemagram με τη διαφορά ότι μπορείς να δημιουργήσεις μικρά κλιπάκια (gif) και να τα μοιραστείς με τους φίλους σου. Αρχικά τραβάς ένα μικρό βίντεο και στη συνέχεια επιλέγεις την περιοχή στην οποία θέλεις να δεις να κινείται. Μαγικά έτσι το βίντεο μεταμορφώνεται σε κινούμενη φωτογραφία. Μπορείς για παράδειγμα να διατηρήσεις το background σταθερό και να κινείται μόνο πχ. η γλώσσα από το γατάκι που βρίσκεται στο κέντρο της φωτογραφίας. Μόλις ολοκληρώσεις το gif, τότε μπορείς να προσθέσεις φίλτρα για να το κάνεις πιο όμορφο. Όπως γίνεται στο Instagram δηλαδή...


GifStitch (Android)
Αυτή την εφαρμογή θα τη βρεις μόνο στο Android και έχει μερικές λειτουργίες που δεν θα βρεις αλλού. Για παράδειγμα το “Onion Skinning” που σε βοηθήσει να έχεις όμορφες και ευθυγραμμισμένες φωτογραφίες. Το καλό είναι ότι σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές, εδώ μπορείς να δεις από την αρχή πως θα φαίνεται η φωτογραφία που θα δημιουργήσεις. Extra tip: Τράβηξε μερικές φωτογραφίες από την κάμερα, φτιάξε το gif και μετά βάλε χρώμα για να το κάνεις ξεχωριστό.


Flixel (iOS)
Με το Flixel τα πράγματα είναι απλά, τραβάς ένα μικρό βιντεάκι, στη συνέχεια επιλέγεις την περιοχή που θέλεις να κινείται και πατάς οκ. Αυτό ήταν. Έχεις ένα πρωτότυπο gif που μπορείς να μοιραστείς με τους φίλους σου ή να δημοσιεύσεις στο blog σου. Η εφαρμογή σου δίνει διάφορα εργαλεία, όπως τη δυνατότητα να επαναλάβεις ένα εφέ ενώ μπορείς να δεις και τα gif που έχουν δημιουργηθεί κάπου κοντά σου. Κάπως έτσι κάνεις νέους φίλους.


Moquu (iOSWindows Phone)
Το Moquu είναι η μόνη εφαρμογή που απευθύνεται σε χρήστες Windows Phone αλλά και iPad. Κάνει ότι και οι άλλες με τη διαφορά ότι μπορεί να το κάνει στα τηλέφωνα που έχουν το λειτουργικό σύστημα της Microsoft και την tableta της Apple. Μπορεί να λειτουργήσει με την μπροστινή και την πίσω κάμερα και να σου επιτρέψει να φτιάξεις τα πιο προχωρημένα gif. Στις επιλογές θα ορίσεις το time frame για να δείξεις τις γρήγορες ή τις πιο αργές σκηνές ενώ υπάρχουν και εφέ που κάνουν το συνολικό αποτέλεσμα πιο εντυπωσιακό. Το Moquu σου επιτρέπει να οργανώνεις τις φωτογραφίες σε φακέλους και να εξάγεις μια φωτογραφία σε ένα συγκεκριμένο φάκελο και στη συνέχεια να τη μοιραστείς με τους φίλους σου.


Wondershare PowerGIF (Android)
Πρόκειται για μία από τις πιο ισχυρές εφαρμογές αφού σου επιτρέπει να βάλεις σε σειρά έως και 99 φωτογραφίες. Κοινώς, βάζεις τη φίλη σου να χορεύει, επιλέγεις Burst Mode και η κάμερα τραβάει 99 φωτογραφίες στη σειρά. Μετά τις συνθέτει σε ένα μοναδικό gif. Φυσικά μπορείς να βάλεις την εφαρμογή στο Self-Capture και να ορίσεις εσύ πως θα βγαίνουν οι φωτογραφίες. Το τελικό αποτέλεσμα μπορείς να το μοιραστείς στο Twitter, στο Tumblr και φυσικά να το στείλεις και σε εμάς!



πηγή:koolfly.com