Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

PC GAME: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών με Lego

Η βρετανική προγραμματιστική εταιρεία Traveller's Tales δεν είναι νέα στον χώρο του gaming, καθώς ιδρύθηκε το 1989 και το πρώτο video game της ήταν το Leander για Amiga και Atari ST.


 Στα 23 χρόνια της ύπαρξής της, έχει να επιδείξει μία μεγάλη λίστα με Αction-Αdventure, Platform και Racing. Με τίτλους όπως τα Toy Story, Finding Nemo, The Chronicles of Narnia, αλλά και spin-offs της σειράς Sonic και Crash Bandicoot, δείχνει ότι έχει κριθεί επανειλημμένα ικανή για να συνεχίσει δημοφιλή franchises και ν' αναλάβει licenced τίτλους.


Η The Lego Group, κατασκευάστρια εταιρεία των πασίγνωστων συμβατικών παιχνιδιών, έχει φροντίσει να κάνει διάσημα τα προϊόντα της και μέσα από τα video games και «εμπιστεύεται» από το 2005 μέχρι σήμερα την Traveller's Tales για την ανάπτυξη των περισσότερων εξ αυτών. Μπορεί η πλειοψηφία της σειράς να μην έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα των gamers, όμως τουλάχιστον το φετινό LEGO Batman 2: DC Super Heroes και το περυσινό LEGO Harry Potter: Years 5-7 άφησαν θετικές εντυπώσεις. Κατόπιν αυτού, την σκυτάλη πλέον παίρνει η Μέση Γη με το LEGO Lord of the Rings!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Traveller's Tales δεν επιχειρεί για πρώτη φορά να μεταφέρει τον κόσμο του J.R.R. Tolkien στις οθόνες μας, καθώς έχει αναπτύξει το The Lord of the Rings: Aragorn's Quest, ένα third-person Action-Adventure που κυκλοφόρησε -ύστερα από δύο αναβολές- το 2010 για PS3, PS2, DS και PSP, χωρίς ωστόσο να σημειώσει αξιόλογη επιτυχία. Πάμε λοιπόν να δούμε πιο αναλυτικά την δεύτερη απόπειρα της Traveller's Tales.
One plastic ring to rule them all
Όλα ξεκίνησαν πριν από χιλιάδες χρόνια. Η αφηγήτριά μας, που δεν είναι άλλη από την Galadriel (Cate Blanchett), μας εξιστορεί πως ύστερα από συμμαχίες, έχθρες, πολέμους και καταστροφές, το δαχτυλίδι το οποίο κατασκεύασε ο σκοτεινός λόρδος Sauron με σκοπό τον έλεγχο όλων των άλλων δαχτυλιδιών που κατείχαν οι άρχοντες των Men, Dwarves και Elves, εξαφανίστηκε από προσώπου γης και στο πέρασμα του χρόνου ξεχάστηκε ακόμη και η ύπαρξή του.

Κάποια στιγμή, ο Sméagol, ένα τρισάθλιο και πονηρό Gollum, «ψαρεύει» το δαχτυλίδι από ένα ποτάμι, αλλά μετά από μία μικρή απροσεξία, το πολύτιμο αντικείμενο πέφτει στα χέρια του Bilbo Baggins. Αν και το φιλήσυχο Hobbit κρατάει μυστικό το γεγονός για χρόνια, υποχρεώνεται τελικά να παραδώσει το δαχτυλίδι που επιδρά περίεργα πάνω του στον μάγο Gandalf, ο οποίος και το εμπιστεύεται στο νεαρό Frodo. Κάπου εδώ λοιπόν ξεκινάει η περιπέτειά μας!
Το LEGO Lord of the Rings μένει πιστό στο σενάριο της τριλογίας ταινιών Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Peter Jackson, που με τη σειρά του βασίζεται στην τριλογία βιβλίων του J.R.R. Tolkien. Η Traveller's Tales κρατάει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας και των γεγονότων, αλλά αφήνει απ' έξω πολλά τμήματά τους, τα οποία δεν συνδέονται με το gameplay. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει κανένα love story, αλλά ούτε και οι μακροσκελέστατοι διάλογοι περί φιλίας μεταξύ του Frodo και του Sam. Όλοι οι γνωστοί ήρωες της κινηματογραφικής τριλογίας, δίνουν κι εδώ το παρόν. Τα Elves και οι Ents θα συμμαχήσουν μαζί σας στον πόλεμο κατά του Sauron, του Saruman και όλων των δυνάμεων του κακού. H καταδίωξη από τους Nazgûl θα είναι αμείλικτη. Αντίστοιχα, τα Trolls θα θελήσουν να σας κάνουν κομματάκια, ενώ η γιγάντια αράχνη Shelob θα δει τον Frodo σαν μεζεδάκι.
Ιδανικό για όλες τις ηλικίες
Το LEGO Lord of the Rings μπορεί να είναι αρκετά εύκολο, τόσο ώστε να προσελκύει gamers μικρότερης ηλικίας, αλλά αν είστε ή αισθάνεστε παιδί και επιθυμείτε να παίξετε κάτι που θα ευχαριστηθείτε, επιλέξτε το. Έχει να σας προσφέρει πολλές ώρες διασκεδαστικού gameplay με αρκετή ποικιλία και έξυπνο χιούμορ, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψετε να ασχοληθείτε με το split-screen co-op.

Αν έχετε παίξει στο παρελθόν κάποιο από τα games της σειράς LEGO και σας άρεσε, τότε το LEGO Lord of the Rings θα σας αρέσει και με το παραπάνω. Η Traveller's Tales έχει καταφέρει να μεταφέρει επιτυχημένα αρκετά στοιχεία από τις ταινίες της τριλογίας του Peter Jackson και να τα «δέσει» θαυμάσια με τα πλαστικά παιχνίδια της The Lego Group, διατηρώντας παράλληλα την ισορροπία ανάμεσα στο επικό και το κωμικό. Το παιχνίδι μπορεί να σας διασκεδάσει ευχάριστα, είτε είστε φίλος του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είτε των LEGO.
Θετικά:
- Πολλές ώρες gameplay
- Διασκεδαστικότατο split-screen co-op
- Backgrounds και φωτισμοί που μαγνητίζουν το βλέμμα
- Μουσική και διάλογοι κατευθείαν από τις ταινίες

Αρνητικά:
- Μικρή η «καθαρή» διάρκεια του Story Mode
- Χαμηλός βαθμός δυσκολίας
- To κακό έως τραγικό A.I. των χαρακτήρων
- Ενοχλητικά bugs στην κάμερα και τα γραφικά

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9
Gameplay: 7
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!


πηγή:e-go.gr