Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Μετά τα iPad mini σειρά έχει η κλοπή στο αεροδρόμιο SeaTac 7000 Wii U


Μια ομάδα ληστών έκλεψε 7.000 Wii U στο αεροδρόμιο SeaTac του Seattle το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Στα 1.7 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές.


Οι δράστες εισήλθαν στο χώρο αποσκευών με δύο φορτηγά, τα οποία γέμισαν με 64 κιβώτια Wii U που περιείχαν 7.000 κονσόλες, σύμφωνα με το ABC.
Τα μισά εξ αυτών ήταν Wii U Basic και τα άλλα μισά Wii U Premium.
Το συνολικό κόστος τους ανέρχεται σε 2.28 εκατομμύρια δολάρια (1.7 εκατομμύρια ευρώ).
Στην περιοχή διεξάγονται έρευνες για τα δύο φορτηγά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την κλοπή και τα οποία ανέγραφαν "McKinney" στα πλάγια.
Όσοι εντοπίσουν ανάλογο στοιχείο καθώς και οποιεσδήποτε...προσφορές στο Ebay μπορούν να απευθυνθούν στην υπηρεσία ασφαλείας του αεροδρομίου ώστε να εντοπιστεί η πηγή των δραστών.
Η Nintendo είχε λάβει μέτρα για το συμβάν, όμως απ' ότι φαίνεται η υπηρεσία φύλαξης δεν έδρασε έγκαιρα. Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η κλοπή διεξήχθη κάπου ανάμεσα στις 21:00 του Σαββάτου (τοπική ώρα) και στο βράδυ της Κυριακής, πράγμα που σημαίνει ότι για περίπου ένα 24ωρο το μέρος είχε μείνει αφύλακτο.
Η αστυνομία πιστεύει ότι η πώληση των κονσολών αυτών θα αποκαλύψει τα στοιχεία των δραστών. Προφανώς η Nintendo θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους σειριακούς αριθμούς των Wii U για να μπορέσει να βγάλει άκρη.

πηγή:e-go.gr