Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Τέλος το GreekDDL: συνελήφθησαν οι διαχειριστές του


Έκλεισε το GreekDDL μετά τη σύλληψη των διαχειριστών του κλείνοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο στην παράνομη διακίνηση ταινιών, μουσικής και προγραμμάτων.


Το site ήταν από τα μεγαλύτερα forum διαμοιρασμού αρχείων και επέτρεπε στα μέλη του να κατεβάζουν απευθείας (χωρίς torrent) αρχεία μουσικής, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και προγράμματα για τον υπολογιστή και τα κινητά.


Μέχρι την ημέρα που το site κατέβασε διακόπτες είχε πάνω από 500.000 εγγεγραμμένους χρήστες που κατέβαζαν παράνομα αρχεία.

Το κόστος από τα διαφυγόντα κέρδη από τις εταιρείες παραγωγής υπολογίζεται στα 65 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα διαφυγόντα κέρδη για το κράτος από το ΦΠΑ και τους άλλους φόρους.

Από τους 3 διαχειριστές του GreekDDL έχουν συλληφθεί οι δύο (ένας άντρας και μια γυναίκα που διέμεναν στην Ελλάδα) ενώ ο τρίτος διαμένει στη Σουηδία και έχει εκδοθεί ήδη ένταλμα σύλληψης από την Interpol.

Ο άντρας που συνελήφθη φέρεται ως ο ιδρυτής του site και κύριος διαχειριστής του και ασχολείται με τις εκδόσεις ενώ η γυναίκα είναι γνωστή στην αστυνομία της Θεσσαλονίκης από άλλες απάτες.

Οι διαχειριστές του site έβγαζαν υπέρογκα ποσά από τα έσοδα από τις διαφημίσεις αλλά και τις δωρεές των χρηστών που ήθελαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πιο προνομιακές σελίδες του site.


πηγή: e-go.gr