Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Apple Healthbook app, fitness και υγεία που κάνει το Gear Fit, Fitbit να μοιάζει παιχνίδι

Apple Healthbook app, fitness και υγεία που κάνει το Gear Fit να μοιάζει παιχνίδι
Πάρτε μια βαθειά ανάσα και διαβάστε προσεχτικά τις νέες αποκαλύψεις για το Apple Healthbook app. Την πρώτη προσπάθεια της Apple στον χώρο του fitness και της υγείας.


Μέχρι σήμερα είναι γνωστό ότι το νέο Healthbook app θα κυκλοφορήσει μαζί με το iOS 8, την νέα έκδοση του iOS που αυτή την στιγμή βρίσκεται στην έκδοση iOS 7.1. Αν η Apple ακολουθήσει την γνωστή τακτική, το νέο iOS 8 θα είναι διαθέσιμο μαζί με το νέο iPhone 6 κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο 2014.

HEALTHBOOK: ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ IPHONE 6, IWATCH ΚΑΙ 3RD PARTY SERVICES;

Αυτό είναι το διαδικαστικό κομμάτι που αφορά το Healthbook. Ας περάσουμε στην ουσία και αυτό που πραγματικά έχει μεγάλη σημασία. Η λειτουργικότητα του Healthbook app είναι απίστευτη σύμφωνα με τις leaked φωτογραφίες. Αν υποθέσουμε ότι αυτό θα είναι το Healthbook app, τότε η Apple έχει σκοπό να συγκεντρώσει πληροφορίες που αφορούν στην υγεία και το fitness σε ένα και μόνο app.
Αναλυτικά βλέπουμε τις εξής καρτέλες: Καρδιακοί παλμοί, δραστηριότητα, διατροφή, ζάχαρο στο αίμα, εξετάσεις αίματος, βάρος, ποσοστό οξυγόνου στο αίμα, ποιότητα και διάρκεια ύπνου, εφίδρωση, πίεση, ενδείξεις για το αναπνευστικό.
Μέχρι σήμερα όλα τα gadgets και οι υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το Fitbit Flex, καταγράφουν τα επίπεδα δραστηριότητας μέσα στην ημέρα, τον ύπνο αλλά και το σωματικό βάρος αν κάποιος προμηθευτεί ξεχωριστά την αντίστοιχη ζυγαριά Fitbit Aria smart scale. Αντίστοιχα, προϊόντα όπως τα Withings, προσέρουν την δυνατότητα για μέτρηση βάρους με την αντίστοιχη έξυπνη ζυγαριά Smart body analyzer, καταγραφή δραστηριότητας με το Withings Pulse, παρακολούθηση ύπνου με το Withings Aura και μέτρηση της πίεσης με το Withings blood pressure monitor.

ΜΕ ΤΟ HEALTHBOOK APP Η APPLE ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΤΚΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ QUANTIFIED SELF

Apple Healthbook app, fitness και υγεία που κάνει το Gear Fit να μοιάζει παιχνίδι
Καμία από αυτές τις εταιρείες δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει σε ένα μόνο μέρος όλες τις πληροφορίες και να προσθέσει επιπλέον στοιχεία όπως για παράδειγμα το ζάχαρο στο αίμα για τους διαβητικούς. Το Healthbook φαίνεται να λύνει αυτό ακριβώς το πρόβλημα και να προσθέτει επιπλέον δεδομένα όπως τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα.
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν όλα τα δεδομένα θα συγκεντρώνονται από συσκευές που θα κατασκευάσει η Apple ή αν το Healthbook θα λειτουργήσει ως το σημείο που συγκεντρώνονται τα δεδομένα από υπηρεσίες όπως το Fitbit και Withings μαζί με δεδομένα από hardware όπως για παράδειγμα το iWatch.
Σε κάθε περίπτωση η Apple φαίνεται να έχει δημιουργήσει αυτό που το Google δεν κατάφερε με το Google Health και ένα υπερσύνολο δυνατοτήτων από τις διαθέσιμες συσκευές και gadgets στην αγορά σήμερα. Η Samsung με το εντυπωσιακό Gear Fit και το νέο Samsung Galaxy S5 μπορεί να πραγματοποιήσει μέρος των μετρήσεων όπως για παράδειγμα καρδιακούς παλμούς, δραστηριότητα και κατανάλωση θερμίδων.
Apple Healthbook app, fitness και υγεία που κάνει το Gear Fit να μοιάζει παιχνίδι

ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ HEALTHBOOK

Υπομονή μέχρι να κυκλοφορήσει το iPhone 6 και να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον τρόπο που το Healthbook app θα συγκεντρώνει τα δεδομένα. Είναι βέβαιο ότι το 2014 η Apple θα πραγματοποιήσει ένα μεγάλο βήμα για αυτό που χαρακτηρίζεται quantified self και θα δώσει την δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να γνωρίζουν κάθε στιγμή τι ακριβώς συμβαίνει στο κορμί τους, την υγεία τους και την αθλητική τους δραστηριότητα.

πηγή:pestaola.gr