Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Nikon : Ανακοίνωσε τη νέα dSLR, D4s


Μπορεί τις τελευταίες ημέρες όλα τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα στο Mobile World Congress, όμως το γεγονός αυτό δεν πτόησε καθόλου την Nikon, η οποία ανακοίνωσε την νέα της ναυαρχίδα στον τομέα των επαγγελματικών ψηφιακών φωτογραφικών dSLR, που έχει την ονομασία D4s.

Η νέα αυτή φωτογραφική μηχανή, έρχεται εξοπλισμένη με έναν full-frame αισθητήρα ανάλυσης 16.1ΜΡ, στον οποίο η εταιρεία έχει εφαρμόσει την επιτομή των τεχνολογικών καινοτομιών της εστιάζοντας το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής της στην επιπλέον βελτίωση της διαχείρισης του θορύβου και φυσικά της ελαχιστοποίησή του.

Πιο συγκεκριμένα οι κάτοχοι της εν λόγω νέας φωτογραφικής μηχανής θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ευαισθησία ISO που θα κυμαίνεται μεταξύ 100 - 25600 ενώ στην επιλογή Hi4, η ευαισθησία του αισθητήρα θα φτάνει στην εξωπραγματική για τα σημερινά δεδομένα τιμή ISO 409600.

Ενδεικτικό επίσης των βελτιώσεων που έχει πραγματοποιήσει στο νέο αισθητήρα η Nikon είναι και το γεγονός πως ο θόρυβος που θα εμφανίζεται σε ISO 1600 στην D4s θα είναι συγκρίσιμος με μιας D4 σε τιμή ISO 800. Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στο κομμάτι της αυτόματης εστίασης, τόσο για τη λήψη φωτογραφιών όσο και βίντεο ενώ πλέον δίνεται και η δυνατότητα εγγραφής βίντεο 1080p στα 60 frames.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Παράλληλα, η εταιρεία έχει επιλέξει να μεγαλώσει αισθητά τη χωρητικότητα της μπαταρίας της νέας D4s, από τα 2.000mah της D4 στα 2.500mah, με σκοπό με την ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία ενώ κατά ένα μικρό βαθμό έχει αυξηθεί και το βάρος του νέου σώματος

Τέλος, σχετικά με τις δυνατότητες συνδεσιμότητας, η Nikon έχει διατηρήσει τη θύρα ethernet και μάλιστα την έχει αναβαθμίσει με την ταχύτητά της να φτάνει πλέον στα 1000 Mbps, ενώ υπάρχουν ακόμη θύρες udio-out και -in, mini-USB, HDMI καθώς και υποδοχές για κάρτες CF και XQD.

Φυσικά αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος, που δεν είναι άλλο από την τιμή της, η οποία έχει οριστεί από την εταιρεία στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6.500 δολαρίων (ναι, καλά διαβάσατε).

πηγή:insomnia.gr