Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Τι να μην ξεχάσω πριν ταξιδέψω...το 3ήμερο


Τι πρέπει να σημειώσετε στη λίστα σας πριν το ταξίδι

Εκτός από τη συνηθισμένη λίστα «διαβατήριο, λεφτά, γυαλιά ηλίου, ρούχα, εσώρουχα, χάρτες, παπούτσια» κ.τ.λ. που κάνει ο καθένας λίγο πριν πάει διακοπές, υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που θα έπρεπε να συμπεριλάβει σε αυτήν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα aluxurytravelblog.com αυτά είναι τα εξής:

1) Σιγουρευτείτε ότι οι εφαρμογές που έχετε κατεβάσει στο κινητό σας τηλέφωνο λειτουργούν χωρίς να χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, γιατί διαφορετικά ενδέχεται να δείτε το λογαριασμό του τηλεφώνου σας... στα ύψη! Αν δε, σκοπεύετε να επισκεφθείτε μέρη... ερημικά, φροντίστε καλού κακού να έχετε κατεβάσει καμιά εφαρμογή με φακό ή πυξίδα, έτσι για σιγουριά.

2) Απενεργοποιήστε το data roaming και επιλέξτε τη σίγουρη λύση του free Wi-Fi στο ξενοδοχείο σας, αν δε θέλετε ο λογαριασμός σας να στοιχίσει περισσότερο από τις διακοπές σας.

3) Κατεβάστε ταινίες και μουσική πριν ταξιδέψετε, για να είστε σίγουροι (και πάλι) ότι δε θα χρεωθείτε παραπάνω για τη διακίνηση δεδομένων στο κινητό σας τηλέφωνο.

4) Ελέγξτε τις χρεώσεις του παρόχου σας στον προορισμό σας, γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, και ενημερώστε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για το μέγιστο όριο χρέωσης που επιθυμείτε να μην ξεπεράσετε σε καθημερινή βάση.

5) Απενεργοποιήστε τον τηλεφωνητή σας: αν κάποιος σάς αφήσει μήνυμα ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό, μπορεί να χρεωθείτε κι εσείς για τη διεθνή κλήση.


πηγή:newsbeast.gr