Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Top Προγράμματα για το PC σου


Top Προγράμματα για το PC σου


No 1: Open Office

Στην κορυφή της λίστας μας δε θα μπορούσε να είναι άλλη εφαρμογή, καθώς πολύ απλά, ανεξάρτητα από το τι κάνει ο καθένας στο υπολογιστή του, αν βλέπει ταινίες ή ακούει μουσική, ή επεξεργάζεται βίντεο και φωτογραφίες, όλοι μα όλοι θέλουν μια σουίτα Office. Και επειδή το MS Office κοστίζει και δε μπορούμε να το συμπεριλάβουμε στη λίστα μας, η επιλογή είναι μια, το Open Office. Είναι τόσο καλό που μερικοί το προτιμούν ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είναι εντελώς δωρεάν. Χρησιμοποιεί το ανοιχτό φορμάτ Open Document, ενώ φυσικά μπορεί να διαβάζει και να επεξεργάζεται αρχεία MS Office. Περιλαμβάνει τις εφαρμογές Writer (Επεξεργαστής κειμένου και HTML), Calc (Φύλλο Εργασίας), Draw (Σχεδίαση διανυσματικών γραφικών), Impress(Παρουσιάσεις), έναν επεξεργαστή εξισώσεων και μια εφαρμογή βάσης δεδομένων.  Υπάρχει σε εκδόσεις για WindowsMac και Linux.

Επίσημο site: http://www.openoffice.org/el

Download Windows (Ελληνικό)
Download Mac (Ελληνικό)


Mozilla Thunderbird

No 2: Mozilla Thunderbird

Από τη συλλογή μας δε θα μπορούσε να λείπει και ένας mail client που θα αναλάβει όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα email και δε θα μπορούσαμε να επιλέξουμε κάτι άλλο πέρα από τοThunderbird της Mozilla. Η εταιρεία που τόσα χρόνια μας δίνει τον εξαιρετικό Firefox αναπτύσσει παράλληλα και το αδελφάκι του, με το Thunderbird να είναι έτοιμο να μας εξυπηρετήσει απόλυτα και να αναλάβει πλήρως κάθε λειτουργία ηλεκτρονικής αλληλογραφάις του υπολογιστή μας. Το περιβάλλον εργασίας είναι εύχρηστο, λειτουργικό και κατανοητό, με τις δυνατότητές του να υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των home users. Υπάρχει σε εκδόσεις για WindowsMac και Linux.

Επίσημο site: http://www.mozilla.org/en-US/thunderbird/

Download Windows (Ελληνική έκδοση)
Download Mac (Ελληνική έκδοση)
Paint.net

No 3: Paint.net

Η επεξεργασία φωτογραφίας είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, άλλοι καλύτερα και άλλοι χειρότερα. Επειδή όμως οι καλές εφαρμογές του τύπου είναι εμπορικές και συνήθως ακριβές, έχουμε τη λύση. Πρόκειται για τοpaint.net, μια εντελώς δωρεάν εφαρμογή που χρόνια τώρα κυκλοφορεί και βελτιώνεται. Η τελευταία της έκδοσης είναι παλιά, από το περασμένο έτος, ακόμα και έτσι όμως είναι ένα πανίσχυρο εργαλείοπου όσο περισσότερο το μαθαίνει κάποιος τόσο περισσότερα πράγματα μπορεί να κάνει. Οιελάχιστες απαιτήσεις του δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές και έτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσει όποιος έχει ακόμη κι έναν παλαιότερο υπολογιστή με λειτουργικό Windows. Ένα από τα πολύ δυνατά του χαρτιά είναι τα δεκάδες plugins που συνεχώς βγαίνουν στο forum που μπορεί να βρει κανείς στο επίσημο site. Τα plugins αυτά είναι τέτοια που θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε το εντελώς δωρεάν paint.net με το πανάκριβο Photoshop

Επίσημο site: http://www.getpaint.net

Download
Plugins

πηγή:enternity.gr