Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Σωστή χρήση του λογαριασμού Live ID στα Windows 8


Η Microsoft προτείνει στους χρήστες να εισάγουν το Live ID τους (που οι περισσότεροι ήδη έχουν) προκειμένου να συνδέονται αυτόματα με όλες της υπηρεσίες της εταιρείας, όπως η ηλεκτρονική αλληλογραφία και το SkyDrive.


Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πραγματοποιείτεσυγχρονισμό αρχείων και ρυθμίσεων ανάμεσα σε περισσότερους υπολογιστές σας, στους οποίους επίσης χρησιμοποιείτε το ίδιο ID.

Η εταιρεία Sophos προτείνει να μην χρησιμοποιείτε το Windows Live ID σας για τηνείσοδο στα Windows 8, αλλά κάποιον άλλο λογαριασμό, τα στοιχεία του οποίου να μην αποθηκεύετε στο ίδιο σύστημα. Έτσι, μειώνετε κατά πολύ την πιθανότητα να εκμεταλλευτεί κάποιος χάκερ τα στοιχεία τού λογαριασμού σας και κατόπιν να εισέλθει στον υπολογιστή σας.

Αν δεν σας ενδιαφέρει το ενδεχόμενο συγχρονισμού ανάμεσα σε διαφορετικά συστήματα, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία για να αλλάξετε τον λογαριασμό που θέσατε κατά την εγκατάσταση. Ανοίξτε το Settings > Change PC settings > Users (Ρυθμίσεις > Αλλαγή ρυθμίσεων υπολογιστή > Χρήστες) και πατήστε το Switch to a local account (Εναλλαγή σε τοπικό λογαριασμό). Τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν απαραιτήτως είναι ένα όνομα χρήστη, ένας κωδικός και φυσικά ο παλιός σας κωδικός.



πηγή:pcmag.gr