Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Δεν εμπιστεύεσαι το Cloud? Κάνε τα αρχεία του PC σου αόρατα!!


Βασική απόκρυψη αρχείων
Αν δεν εµπιστεύεστε το cloud, τότε ποιες είναι οι άλλες επιλογές; Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να κρύψετε τα αρχεία σας στο Windows desktop: να τα κάνετε αόρατα. Ιδού πώς:



1. Οι φάκελοι χρειάζονται τυπικά µια ονοµασία, ακόµα και αν αυτή είναι πολύ µικρή. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε από αυτήν. Πώς; Επιλέξτε την oνοµασία ενός φακέλου στο desktop, πατήστε το F2 και πληκτρολογήστε το 0160 από το number pad [µη χρησιµοποιήσετε τα νούµερα πάνω από τα πλήκτρα στην κεντρική περιοχή του πληκτρολογίου], ενώ κρατάτε παράλληλα πατηµένο το πλήκτρο Alt. Ακολούθως πατήστε Enter και η ονοµασία θα εξαφανιστεί. Σηµείωση: Μπορείτε να το κάνετε αυτό µόνο σε έναν φάκελο στο desktop κάθε φορά, καθώς τα Windows βλέπουν την κρυφή ονοµασία και έτσι δε θα σας επιτρέψουν να το επαναλάβετε.

2. Η ονοµασία έφυγε, αλλά το εικονίδιο φακέλου παραµένει. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτεProperties. Μεταβείτε στην καρτέλα Customize και πατήστε το Change Icon. Τα Windows θα σας εµφανίσουν κάποια εικονίδια – τρία από αυτά είναι κενά [µπορείτε να τα βρείτε περίπου 12 στήλες από τα δεξιά]. Επιλέξτε ένα κενό εικονίδιο και κάντε κλικ στο ΟΚ. Έτσι, ο φάκελός σας θα είναι αόρατος στο desktop. Φυσικά, µπορείτε να συνδυάσετε το παραπάνω µε βασική κρυπτογράφηση. Για παράδειγµα, να χρησιµοποιήσετε ένα πρόγραµµα όπως τα WinZipWinRAR ή 7-zip για να συµπιέσετε τα περιεχόµενα ενός κρυµµένου φακέλου και να τα προστατέψετε µε password. Η αχίλλειος πτέρνα: Αν κάποιος επιλέξει πολλαπλά εικονίδια, το αόρατο εικονίδιο θα σηµανθεί επίσης, µε αποτέλεσµα να αποκαλυφθεί.

Για πιο επαγγελµατική απόκρυψη µπορείτε να χρησιµοποιήσετε προγράµµατα που ακολουθούν την ίδια ακριβώς διαδικασία όπως το Hide My Folders [14 ηµέρες δοκιµαστική έκδοση, www.eltima.com/products/hide-files] ή το My Lockbox 2 [Δωρεάν ή $24,94 για την έκδοση Pro, fspro.net/my-lockbox].


πηγή:pcmag.gr