Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Το Android τώρα και σε PCΤο MiiPC εντυπωσιάζει στο Kickstarter

Η Google έχει καταφέρει να κατακτήσει των χώρο των λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές, με το Android. Πλέον φαίνεται πως ετοιμάζεται η μετάβαση της πλατφόρμας και στους προσωπικούς υπολογιστές, με το MiiPC της ZeroDesktop, που έκανε την εμφάνισή του στο Kickstarter.

Η νέα συσκευή θα μπορεί να υποστηρίξει εικόνα ανάλυσης 1920x1080, θα διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Marvell New Armada με χρονισμό στα 1,2GHz, 1GB ή 2GB μνήμης RAM, 4GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD και λειτουργικό σύστημα Android 4.2 Jelly Bean.

Επίσης, το MiiPC θα είναι συμβατό με το πρωτόκολλο Miracast, ώστε να είναι συμβατό με μεγαλύτερες οθόνες. Ακόμα θα διαθέτει 2 θύρες USB και 1 HDMI.

Σύμφωνα με την εταιρία, το MiiPC προορίζεται για χρήση από ολόκληρη την οικογένεια ενώ θα μπορεί κανείς να το χειριστεί με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Το πρότζεκτ έχει ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει 119.882 δολάρια χρηματοδότησης στο Kickstarter, διπλασιάζοντας τα 50.000 δολάρια που ήταν ο αρχικός του στόχος, ενώ έχει ακόμα 37 ημέρες για να ολοκληρωθεί η περίοδος χρηματοδότησης.πηγή:newsbeast.gr