Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Google Nexus 7: Τιμή & Χαρακτηριστικά


Google Nexus 7

Με μια ματιά

Η Google σε συνεργασία με την ASUS φέρνουν την εξέλιξη των tablet με το Google Nexus 7! Το διάσημο tablet της Google έρχεται με το τελευταίας έκδοσης λειτουργικό σύστημα Android 4.1 Jelly Bean που περιλαμβάνει όλες τις τελευταίες ενημέρωσεις τόσο σε εφαρμογές & λειτουργίες όσο και αυξημένη σταθερότητα σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Ενσωματώνει IPS οθόνη 7" με υψηλή ανάλυση 1280x800 pixels για να βλέπετε με άνεση όλα τα HD video αλλά και να παίζετε τα παιχνίδια σας ακόμη πιο απολαυστικά αλλά και επίστρωση Corning Glass για αυξημένη αντοχή στις γρατζουνιές. Βασίζετε στο chipset της NVIDIA Tegra 3 που περιλαμβάνει τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1.3GHz αλλά και κάρτα γραφικών GeForce. Με 1GB RAM δεν θα αντιμετωπίσετε καμία δυσκολία όταν εκτελείτε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα ενώ με τα 16GB αποθηκευτικού χώρου θα μπορείτε να έχετε πολλές εγκατεστημένες εφαρμογές, αρχεία, εικόνες & βίντεο. Με το Google Nexus 7 στα χέρια σας, πάντα θα υπάρχει κάτι να σας τραβήξει το ενδιαφέρον, να σας φτιάξει τη διάθεση ή απλά να περάσετε ευχάριστα τις ελεύθερές σας ώρες!
 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Λειτουργικό Σύστημα
Android 4.1 Jelly Bean
Το λειτουργικό Android 4.1 Jelly Bean αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση του διάσημου λειτουργικού της Google προσφέροντας σταθερότητα και ελευθερία. Ρυθμίστε το Google Nexus 7 αναλόγως τις ανάγκες σας βάζοντας widgets όπου θέλετε στην οθόνη, χρησιμοποιώντας δικές σας συντομεύσεις και αλλάζοντας τις αρχικές οθόνες.
Οθόνη
IPS Αφής 7"
H IPS capacitive οθόνη πολλαπλής αφής 7" προσφέρει πιστή απεικόνιση όλων των χρωμάτων. Χάρη στο ενσωματωμένο επιταγχυσιόμετρο, το περιερχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη ακολουθεί τις κινήσεις των χεριών σας για μεγαλύτερη ευκολία πλοήγησης στο Internet και πιο ξεκούραστο διάβασμα ebooks. Χάρη στην επίστρωση Corning Glass προσφέρει αυξημένη αντοχή σε γρατζουνιές αλλά και καθημερινές φθορές.
Ανάλυση
1280 x 800 pixels
Η ανάλυση της οθόνης ανέρχεται στα 1280 x 800 pixels. Υπάρχει λοιπόν περίσσιος χώρος για να δείτε High Definition video στο YouTube και να δουλέψετε ξεκούραστα ή να διαβάσετε βιβλία και εφημερίδες online.
Camera
1.2 Megapixels
Τραβήξτε φωτογραφίες 1.2MP και απαθανατίστε αγαπημένες στιγμές για να τις βάλετε στον λογαριασμό σας στο facebook.
Επεξεργαστής
NVIDIA Tegra 3
Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής NVIDIA Tegra 3 με ταχύτητα 1.3GHz θα διαχειριστεί με ευκολία όποια εφαρμογή και αν εκτελέσετε δίχως κολλήματα, με 1GB RAM για άνετη εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών και GeForce κάρτα γραφικών για τα παιχνίδια.
Αποθηκευτικός χώρος
16 GB
Τα 16GB εσωτερικής μνήμης αρκούν για να αποθηκεύσετε μεγάλο όγκο ψηφιακών αρχείων και προσωπικών δεδομένων, είτε τραγούδια, video, φωτογραφίες και έγγραφα.
 

Διαστάσεις

 

Λεπτομέρειες για "αρχάριους"

 

Μοντέρνα σχεδίαση

Όταν η Google είχε στα μελλοντικά της σχέδια το Nexus 7, αυτό που σκεφτόταν ήταν να συνδυάσει τις δυνατές επιδόσεις, με σχεδίαση που δεν θα περνάει απαρατήρητη αλλά και την απόλυτη φορητότητα. Με γνώμονα τις πολλές ώρες χρήσης αλλά και την συνεχή μεταφορά του, δεν ζυγίζει περισσότερα από 340gr ώστε να το μεταφέρετε εύκολα, ενώ το πολύ λεπτό πλαίσιο των 10.45mm το κάνει ιδανικό ώστε να το κρατάτε στα χέρια σας με άνεση.

Games

Ότι παιχνίδι και αν επιλέξετε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το παίξετε στο maximum των γραφικών του δυνατότήτων! Με την 12-πύρηνη κάρτα γραφικών της NVIDIA GeForce ενσωματωμένη πάνω στο NVIDIA Tegra 3 chipset, όλα τα παιχνίδια θα τρέχουν ομαλά ενώ χάρη στην μνήμη RAM του 1GB ο χρόνος φόρτωσης μεταξύ των επιπέδων αλλά και η αρχική εκτέλεση τους, θα γίνεται αστραπιαία!

Gesture Typing

Για ποιο λόγο να χρειάζετε να πατάτε ένα πλήκτρο κάθε φορά που θέλετε να γράψετε; Τώρα πατήστε όλα μαζί! Με την ενσωματωμένη λειτουργία Gesture Typing του Google Nexus 7 θα μπορείτε να γράφετε χωρίς να σηκώνετε το δάχτυλό σας από την οθόνη, απλά κατευθύνοντας το στο επόμενο γράμμα της λέξης! Από εκεί αφήστε το Google Nexus 7 να συμπληρώσει είτε το υπόλοιπο της λέξης, να διορθώσει πιθανά ορθογραφικά και να σας δείξει τις προτινόμενες λέξεις.

Google Play

Πως θα περάσετε τις ελεύθερές σας ώρες ; Κατεβάζοντας όσες εφαρμογές & επιπρόσθετες λειτουργίες τραβάει η όρεξή σας από το Google Play, το επίσημο Android Market. Παίξτε παιχνίδια κάθε λογής, κατεβάστε εφαρμογές που δεν μπορούσατε να φανταστείτε ότι υπάρχουν και αγοράστε προγράμματα που θα διευκολύνουν τις εργασίες σας. Μέσα από το Google Play μπορείτε να κάνετε τα πάντα!

Internet browser

Ο ενσωματωμένος Chrome browser θα σας επιτρέψει να επισκεφθείτε τις αγαπημένες σας σελίδες στο Internet και να μπείτε στον προσωπικό σας λογαριασμό email, σε όλα τα websites κοινωνικής δικτύωσης, να ακούσετε τραγούδια στο Youtube, να δείτε φωτογραφίες στο Flickr και να διαβάσετε νέα από τα ειδησεογραφικά website που εσείς προτιμάτε. Με την τελευταία έκδοση οι σελίδες φορτώνουν γρηγορότερα προσφέροντας ασφαλής περιήγηση.

e-Books

Και όμως τα διαθέσιμα βιβλία που θα μπορείτε να διαβάσετε είναι χιλιάδες! Κατεβάστε τα e-Books που σας αρέσουν ή θα σας τραβήξουν το ενδιαφέρον και χρησιμοποιήστε το Google Nexus 7 σαν έναν κανονικό e-book reader. Αν θέλετε να σταματήσετε είναι απλό, απλά τοποθετείτε τον σελιδοδείκτη και συνεχίζετε ξανά όποτε το θελήσετε.

GPS

Διαβάστε το δελτίο καιρού, ανοίξτε το Google Maps για να κατευθυνθείτε στον προορισμό σας και χρησιμοποιήστε φωνητικές εντολές για κάνετε αναζήτηση στο Google. Μπορείτε ακόμα να βγάλετε μια φωτογραφία και να μάθετε άμεσα ποιες τράπεζες, καφετέριες, μετρό και εστιατόρια βρίσκονται κοντά σας.
 

Λεπτομέρειες για "προχωρημένους"

 

Android 4.1

Με την έκδοση Anroid 4.1 Jelly Bean μπορείτε να διαμορφώνετε όπως θέλετε τις 5 αρχικές οθόνες, να φτιάξετε τις δικές σας συντομεύσεις, να κατεβάσετε χιλιάδες εφαρμογές και widgets από το Google Play. Επικοινωνήστε με τους φίλους σας σε Facebook & Twitter πατώντας απλά το κατάλληλο app στο μενού.

Quad Core NVIDIA Tegra 3

Τρέξετε οποιαδήποτε εφαρμογές ή παιχνίδι με άνεση χάρη στον τετραπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 3 και την 12-πύρηνη κάρτα γραφικών GeForce! Με 1GB RAM δεν θα δείτε καμία καθυστέρηση σε ότι και αν κάνετε και θα έχετε άμεση απόκριση ακόμη και όταν ανοίγετε πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα.

Κάμερα 1.2MP

Κρατήστε αγαπημένες στιγμές με φίλους με την εμπρόσθια κάμερα του Google Nexus 7 των 1.2MP. Ανεβάστε τις φωτογραφίες σας στις διασημότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ή χρησιμοιήστε την σαν καθρέφτη.

Android beam

Χρησιμοποιήστε κοινές ρυθμίσεις σε όλες σας τις Android συσκευές με ένα απλό άγγιγμα μέσω του Android Beam. Συχρονίστε τις συσκευές σας έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε πάντα τις ίδιες λειτουργίες, συντομεύσεις και ότι άλλο εσείς επιθυμείτε.

Gmail

Αποκτήστε πρόσβαση και ελέγξτε τον προσωπικό σας λογαριασμό Gmail για να δείτε όλα τα τελευταία e-mails που έχετε λάβει. Στείλτε emails σε όποιον θέλετε, δείτε παλαιότερα αποθηκευμένα email και συχρονίστε τους λογαριασμούς σας μεταξύ του υπολογιστή και του Google Nexus 7.

Google Talk

Μιλήστε και κάντε chatting με όλες τις αποθηκευμένες επαφές από το Google Mail λογαριασμό σας αλλά και επαφές που μπορεί να έχετε συχρονίσει από το Android Smartphone σας. Το επίσημο messenger της Google θα σας κρατάει ενήμερους για όλα τα εισερχόμενα μηνύματα.

Youtube HD

Αποκτήστε ελεύθερη και γρήγορη πρόσβαση στα χιλιάδες βίντεο της υπηρεσίας Youtube και παρακολουθήστε τα σε HD ανάλυση. Έχοντας συνδέσει το λογαριασμό σας με το Google Nexus 7 η κεντρική σελίδα Youtube προσαρμόζετε στις δικές σας προτιμήσεις όπως ακριβώς θα γινόταν και σε έναν υπολογιστή.




Ανετη λαβή

Το Google Nexus 7 είναι σχεδιασμένο ώστε ακόμη και μετά από πολλές ώρες χρήσης να παραμένει το ίδιο εύκολο να το χρησιμοποιήσετε. Η πίσω πλευρά του είναι από ειδικό αντιολισθητικό υλικό ώστε να το έχετε στα χέρια σας και να εκτελείτε όλες τις εργασίες με ασφάλεια.
πηγή:plaisio.gr