Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

5 πράγματα που δεν ξέρεις για το πουλάκι Τσίου


Με δεκάδες κλικ και αναπαραγωγές από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και site, το Πουλάκι Τσίου είναι το νέο Gangnam Style που είναι το νέο Gummy Bear.


Συγκεντρώσαμε 5 πράγματα που δεν ξέρεις για το διάσημο πλέον πουλάκι.
1. Το τραγούδι ξεκίνησε από την Ιταλία, στη συνέχεια πέρασε από τη Γαλλία και μέσα σε μια εβδομάδα έγινε σουξέ και στην Ελλάδα. Στις 18 Ιουλίου του 2012 το ιταλικό ραδιόφωνο Radio Globo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το τραγούδι. Μέσα σε 2 εβδομάδες όλη η Ιταλία τραγουδούσε το Il pulcino Pio κι έτσι τον Αύγουστο έφτασε στην πρώτη θέση των πωλήσεων.
2. Μπορεί το τραγούδι να είναι γνωστό στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα όμως στην Ιταλία και τη Γαλλία έχει ήδη σαρώσει τα charts. Η Γαλλική έκδοση μιλάει κι αυτή για το ίδιο θέμα, το πουλάκι, τα ζωάκια, τους ήχους που βγάζουν και το τρακτέρ που έρχεται στο τέλος να τα πατήσει.
3. Αν και ακούγεται σαν ρομπότ, ωστόσο πίσω από το τραγούδι βρίσκεται η τραγουδίστρια, ηθοποιός και σκηνοθέτης Morgana Giovannetti που έχει και η ίδια εκπομπή στο Radio Globo. Η σχέση της με το τραγούδι ξεκίνησε όταν ήταν 7 ετών ενώ σήμερα είναι 28 και απολαμβάνει την επιτυχία της.




5 πράγματα που δεν ξέρεις για το πουλάκι Τσίου
4. Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από ένα βραζιλιάνικο σκοπό με τίτλο O Pintinho του Erisvaldo Da Silva που έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80. Το τραγούδι προσάρμοσαν στη σημερινή του μορφή οι Ιταλοί Bruno Welcome, Lucio Scarpa, Alessandro Tirocchi, Maurizio Paniconi και Morgana Giovannetti.
5. Μέσα σε λίγες μέρες το τραγούδι κατάφερε να γίνει διάσημο και να σκαρφαλώσει στις πωλήσεις στην Ιταλία. Έτσι τον Αύγουστο ήταν στην πρώτη θέση με πάνω από 60.000 πωλήσεις ενώ το βίντεο στο YouTube σήμερα έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια pageviews. Στην Ελλάδα το βίντεο έχει πάνω από 1,5 εκατομμύριο pageviews.

πηγή:e-go.gr