Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Γιατί οι χρήστες δεν εγκαθιστούν τα Windows 8 της Microsoft | technews kai oxi mono


Συνεχίζουν με αργούς ρυθμούς οι πωλήσεις των Windows 8 της Microsoft που έκαναν την εμφάνισή τους στα τέλη Οκτωβρίου.


Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 4 εκατομμύρια αντίτυπα των νέων Windows ένα ποσό που είναι απογοητευτικό όμως εξηγείται από την αγορά.
Όπως δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της NetApplications τα Windows 8 βρίσκονται εγκατεστημένα στο 1.04% των υπολογιστών, σε όσους δηλαδή βρίσκονται και τα Linux τη στιγμή που το OS X της Apple κατέχει το 9% της αγοράς.
Την ίδια στιγμή τα Windows 7 έχουν το 45% της αγοράς και τα Windows XP το 39% ενώ τα Windows Vista έχουν μόλις το 5.4% της αγοράς.
Από τα στοιχεία αυτά εξηγείται η αργή ενσωμάτωση των Windows 8 στους υπολογιστές των χρηστών.
Τα Windows 8 έκαναν κακή αρχή καθώς τις πρώτες μέρες υιοθετήθηκαν από τους καταναλωτές 5 φορές λιγότερο σε σχέση με τα Windows 7.
Όταν κυκλοφόρησαν τα Windows 7, οι καταναλωτές τα περίμεναν με ανυπομονησία καθώς τα μέχρι τότε Windows Vista δεν τους ικανοποιούσαν.
Έτσι οι καταναλωτές έσπευσαν να αγοράσουν το νέο λειτουργικό σύστημα για να αντικαταστήσουν το “κακό” Vista. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν μεγάλα ποσοστά διείσδυσης του νέου λειτουργικού συστήματος στην αγορά.
Σήμερα που κυκλοφόρησαν τα Windows 8, οι καταναλωτές έχουν στους υπολογιστές τους τα Windows 7 που είναι ένα καλό λειτουργικό σύστημα από το οποίο δεν έχουν παράπονο κι έτσι δικαιολογείται η απροθυμία να περάσουν στα Windows 8.
Επιπλέον τα Windows 8 αξιοποιούν στο μέγιστο τις συσκευές με οθόνη αφής που δεν είναι ευρέως διαδεδομένες ακόμα.
Τα Windows 8 θα μπαίνουν σταδιακά στα σπίτια των καταναλωτών όσο αυτοί ανανεώνουν τους υπολογιστές τους.
Το μικρό κόστος των συσκευών με οθόνες αφής καθώς και το λανσάρισμα πολλών νέων προϊόντων μέσα στο 2013 θα κάνουν τα Windows 8 πιο δημοφιλή από ποτέ.
Τη δυσαρέσκεια της Microsoft από τις αργές πωλήσεις των Windows 8 εξέφρασε η Microsoft με την ξαφνική αποχώρηση του Steven Sinofsky που ήταν επικεφαλής του τμήματος των Windows.
Παρά την αδιαφορία των καταναλωτών οι συσκευές με Windows 8 έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές και ειδικά αυτές που συνδυάζουν τα λάπτοπ με τα tablet.
Συσκευές όπως το Dell XPS 12 που μεταμορφώνονται από tablet σε laptop έχουν τραβήξει τα βλέμματα καθώς προσφέρουν μια νέα εμπειρία χρήσης που γίνεται πραγματικότητα μέσα από το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.


πηγή:e-go.gr