Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Απογοητευτικές οι πωλήσεις των Windows 8


Δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της Microsoft οι πωλήσεις των υπολογιστών με Windows 8 και τώρα αναζητούνται λύσεις για να αλλάξει το σκηνικό.


Αν και τα PC με Windows 8 δεν πουλάνε με τους ρυθμούς που ήθελε η Microsoft, ωστόσο τα υβριδικά λάπτοπ - tablet όπως το Dell XPS 12 σημειώνουν ρεκόρ πωλήσεων.

Οι πωλήσεις των PC με Windows 8 έπεσαν κάτω από τις προβλέψεις της Microsoft και γι'αυτό η εταιρεία προχώρησε σε διοικητικές αλλαγές στον τομέα των Windows.
Το στοίχημα της Microsoft ήταν να πουλήσει μεγάλο αριθμό συσκευών Surface αλλά και PC και laptop με Windows 8 όμως φαίνεται ότι οι καταναλωτές δεν ενδιαφέρονται για τα Windows 8.
Η εταιρεία δημιούργησε μια κόντρα με τους κατασκευαστές συσκευών με τους οποίους συνεργαζόταν για χρόνια λανσάροντας τη δική της ταμπλέτα, το Microsoft Surface.
Παρά τις δηλώσεις της εταιρείας ότι στηρίζει εταιρείες όπως η Dell, HP, Lenovo και Asus ωστόσο υπάρχει δυσαρέσκεια από τις εταιρείες που δεν ποντάρουν τα πάντα στην προώθηση των Windows 8.
Ήδη η Samsung αναμενόταν να κυκλοφορήσει συσκευές με Windows 8 μέσα στο Νοέμβριο όμως η ημερομηνία κυκλοφορίας μεταφέρθηκε για το Δεκέμβριο μετά την έλλειψη ενδιαφέροντος.
Τα Windows 8 έκαναν κακή αρχή καθώς τις πρώτες μέρες υιοθετήθηκαν από τους καταναλωτές 5 φορές λιγότερο σε σχέση με τα Windows 7.
Τα Windows 8 προβληματίζουν τους καταναλωτές με την καινοτομία τους και προτιμούν να παραμείνουν στα Windows 7 που κάνουν σωστά τη δουλειά.
Παρά τις βελτιώσεις στην ταχύτητα που προσφέρουν τα 8 και τις καινοτομίες, έχουν μείνει αρκετά πίσω και τώρα όλοι περιμένουν αν θα αυξηθούν οι ρυθμοί μέσα στο επόμενο διάστημα και ειδικά τα Χριστούγεννα.
Τη δυσαρέσκεια αυτή εξέφρασε η Microsoft με την ξαφνική αποχώρηση του Steven Sinofsky που ήταν επικεφαλής του τμήματος των Windows.
Παρά την αδιαφορία των καταναλωτών οι συσκευές με Windows 8 έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές και ειδικά αυτές που συνδυάζουν τα λάπτοπ με τα tablet.
Συσκευές όπως το Dell XPS 12 που μεταμορφώνονται από tablet σε laptop έχουν τραβήξει τα βλέμματα καθώς προσφέρουν μια νέα εμπειρία χρήσης που γίνεται πραγματικότητα μέσα από το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

πηγή:e-go.gr