Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Chrome: Επιλογή μείωσης κατανάλωσης πακέτου δεδομένων για Android και iOS


Για 10 περίπου μήνες η Google δοκίμαζε την επιλογή για μείωση κατανάλωσης δεδομένων περιήγησης για τις Android και iOS εκδόσεις του Chrome browser, με το εν λόγω feature να γίνεται διαθέσιμο από σήμερα στο ευρύ κοινό.



Μέσω της επιλογής "Μείωση χρήσης δεδομένων" στη Διαχείριση Bandwidth, ο περιηγητής θα χρησιμοποιεί τους διακομιστές της εταιρείας για συμπίεση και εν συνεχεία λήψη των εκάστοτε σελίδων, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι έως 50% λιγότερη χρήση δεδομένων. Στην επιλογή δε συμπεριλαμβάνονται οι σελίδες SSL και ανώνυμης περιήγησης. Για όσους χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή Opera βέβαια αυτή είναι μία ήδη γνωστή "τεχνική" εδώ και αρκετά χρόνια.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως με ενεργή τη συγκεκριμένη επιλογή ενεργοποιείται αυτόματα και το σύστημα ασφαλούς περιήγησης, το οποίο χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό κακόβουλων σελίδων, προγραμμάτων και λήψεων, καθώς επίσης και προστασία κατά το phishing. Η "Μείωση χρήσης δεδομένων" είναι ήδη διαθέσιμη στις ρυθμίσεις της τελευταίας έκδοσης του Chrome που θα βρείτε στα Play Store και App Store.

πηγή:insomnia.gr