Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Samsung: ξοδεύει περισσότερα από το GDP(ΑΕΠ) της Ισλανδίας σε marketing, διαφήμιση

Samsung: ξοδεύει για marketing και διαφήμιση περισσότερα από το GDP της Ισλανδίας
Η Samsung μεγαλώνει και ξοδεύει πολλά σε marketing και διαφήμιση. Στόχος των Κορεατών είναι να διατηρήσουν την πρώτη θέση και να συνεχίσουν να ξοδεύουν όσο χρειάζεται για να να βρεθούν στην κορυφή των brands.


To Reuters αναφέρει ότι το 2013 η Samsung αναμένεται να ξοδέψει περίπου 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε ενέργειας marketing και διαφήμισης για να πείσει ότι τα προϊόντα της είναι καλύτερα από αυτά του ανταγωνισμού. Η εταιρεία έχει τεράστια κέρδη και έχει την ευκαιρία να επενδύσει όσα χρήματα θέλει ώστε να προωθήσει τα προϊόντα της. Το ποσό των 14 δισεκατομμυρίων για marketing και διαφήμιση που θα διαθέσει η Samsung το 2013 είναι μεγαλύτερο από εθνικό ακαθάριστο προϊόν (GDP) μια χώρας όπως η Ισλανδία.
Η Samsung έχει επιλέξει να ξοδεύει για ενέργειες marketing και διαφήμισης περισσότερα από κάθε άλλη εταιρεία που βρίσκεται στο Top 20 των εταιρειών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον πλανήτη. Η Samsung ξοδεύει το 5.4% του ετήσιου τζίρου σε διαφημίσεις και προώθηση των προϊόντων της σε σύγκριση με το 3.5% της General Motors και το 0.6% της Apple.
Όπως είναι φυσικό, όλη αυτή η προσπάθεια δεν έχει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το άρθρο του Reuters εστιάζει στα αρνητικά σημεία των προσπαθειών της Samsung με τίτλο “Samsung’s marketing splurge doesn’t always bring bang-for-buck” με αναφορές στην σεξιστική παρουσίαση του Galaxy S4 μέχρι την πρόσφατη εμπορική αποτυχία του Galaxy Gear. H Samsung ποτέ δεν είπε ότι περιμένει τρελές πωλήσεις από το Galaxy Gear, το αντίθετο μάλιστα, αλλά ο τρόπος που παρουσιάστηκε και προωθείτε το smartwatch δείχνει ακριβώς το αντίθετο.
Η στροφή στην διαφήμιση της Samsung είναι εμφανής και μένει να δούμε τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες, ειδικά τώρα που οι φήμες για το Samsung Galaxy S5 έχουν ξεκινήσει.

πηγή:pestaola.gr