Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Windows 8.1, μαζική απεγκατάσταση εφαρμογών με μία κίνηση [How-To] - #technewskaioximono

Windows 8.1, μαζική απεγκατάσταση εφαρμογών με μία κίνηση
Έχει γεμίσει ο υπολογιστής σας με εφαρμογές που δε χρησιμοποιείτε πια; Στα Windows 8.1 μπορείτε να κάνετε uninstall πολλών εφαρμογών και απεγκατάσταση με μία κίνηση.


Η Microsoft δίνει τη δυνατότητα μαζικής απεγκατάστασης των Windows Store apps με μία μόνο κίνηση, γεγονός που μας γλυτώνει αρκετό χρόνο και κόπο για μία τόσο «βαρετή» διαδικασία. Όπως θα δείτε στα παρακάτω βήματα, η απεγκατάσταση είναι ιδιαίτερα απλή και γρήγορη στα Windows 8.1.

WINDOWS 8.1 APPS UNINSTALL ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ WINDOWS STORE

Αν οι εφαρμογές που σκοπεύετε να απεγκαταστήσετε βρίσκονται στην οθόνη Έναρξης των Windows 8.1, βρείτε και επιλέξτε όλες μαζί πατώντας διαδοχικά το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και στη συνέχεια πατήστε στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης (Uninstall) που θα βρείτε στην μπάρα επιλογών στο κάτω μέρος της οθόνης.
Windows 8.1, μαζική απεγκατάσταση εφαρμογών με μία κίνηση
Επίσης, την ίδια διαδικασία επιλογής μπορείτε να την πραγματοποιήσετε και από τη λίστα όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών σας σε περίπτωση που δεν τις έχετε καρφιτσώσει στην οθόνη Έναρξης.
Πατώντας στο κουμπί θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε την ενέργεια απεγκατάστασης των εφαρμογών που έχετε επιλέξει, όπως θα δείτε στην παραπάνω εικόνα. Επίσης, στην περίπτωση που έχετε περισσότερους από ένα Windows 8.1 υπολογιστές και tablets με Microsoft λογαριασμό, έχετε τη δυνατότητα απεγκατάστασης τόσο στον τρέχων όσο και στους υπόλοιπους υπολογιστές της κατοχής σας. Ξε-τικάροντας την επιλογή Μόνο σε αυτό τον υπολογιστή (Only from this PC) οι εφαρμογές θα απεγκατασταθούν δυναμικά σε όλους τους υπολογιστές σας.
Windows 8.1, μαζική απεγκατάσταση εφαρμογών με μία κίνηση
Αυτό ήταν! Εύκολη κα γρήγορη απεγκατάσταση όλων των εφαρμογών που δε χρειάζεστε πια στον Windows 8.1 υπολογιστή ή tablet σας.
Η παραπάνω διαδικασία ισχύει για όλες τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει μέσω του Windows Store. Πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή κατάργησης της εγκατάστασης για τις desktop εφαρμογές θα μεταφερθείτε αυτόματα στην ενότητα Προγράμματα και Δυνατότητες (Programs and Features) του πίνακα ελέγχου για να συνεχίσετε από εκεί τη διαδικασία. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Revo Uninstaller για πλήρη διαγραφή των desktop εφαρμογών από τα Windows 8.1.

πηγή:pestaola.gr