Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

iPhone 5S & πολύχρωμο iPhone 5C


Για πρώτη φορά η Apple παρουσίασε ένα οικονομικό smartphone, το iPhone 5C, στην προγραμματισμένη παρουσίασή της, στην οποία μαζί με αυτό αποκαλύφθηκε και το iPhone 5S.


O προσδιορισμός "C" αντιστοιχεί στο γεγονός πως η συσκευή θα διατίθεται σε πολλά χρώματα και πιο συγκεκριμένα, εκτός από το λευκό, σε πράσινο, κίτρινο, μπλε και ροζ.

Το κόστος της συσκευής στις ΗΠΑ θα ξεκινά από τα 99 δολάρια για την έκδοση των16GB, ενώ θα υπάρχει και το μοντέλο με 32GB αποθηκευτικού χώρου με 199 δολάρια (τιμές με 24μηνο συμβόλαιο).

Στις αγορές θα διατεθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου, όπως θα συμβεί και με το iPhone 5S. Εν προκειμένω υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις, αφού θα διατεθεί σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Πουέρτο Ρικο, Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως και στη περίπτωση του iPhone 5S, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως τουλάχιστον η Vodafone θα φέρει το iPhone 5S στη χώρα μας, νωρίτερα από την επίσημη διάθεσή του, ίσως και εντός του Οκτωβρίου.

Το κινητό έχει οθόνη τεχνολογίας Retina διάστασης 4 ιντσών, και είναι κατασκευασμένο από πολυανθρακικό υλικό με ειδική επίστρωση.

Το σώμα του iPhone 5C λειτουργεί και ως κεραία. Η βασική του κάμερα έχει ανάλυση 8 Μegapixel, ενώ η μπροστινή είναι ανάλυσης HD.

Ο επεξεργαστής του είναι ο Apple A6 ενώ η μπαταρία του είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από αυτή τού iPhone 5. Από την εταιρεία ανέφεραν πως θα υποστηρίζει τα περισσότερα δίκτυα LTE από οποιοδήποτε άλλο smartphone.

Το νέο iPhone 5C θα τρέχει το επίσης νέο λειτουργικό τής εταιρείας iOS 7, όπως και το iPhone 5S.


πηγή:pcmag.gr