Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Στην επόμενη διασταύρωση προσέξτε το... αεροπλάνο


Οι Apple Maps καθοδηγούν τους οδηγούς μέσα από διάδρομο αεροσκαφών

Όταν με την κυκλοφορία του iOS 6, η Apple αντικατέστησε τους Google Maps με τους δικούς της χάρτες, το κύρος της εταιρείας δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα καθώς τα λάθη ήταν πολλά και ο σχεδιασμός κακός.

Αν και με τις αναβαθμίσεις σημαντικά προβλήματα επιλύθηκαν, ένα χρόνο αργότερα σφάλματα της εφαρμογής εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους χρήστες και μάλιστα με τραγελαφικά αποτελέσματα.

Ένα αεροδρόμιο στην Αλάσκα, αναγκάστηκε να αποκλείσει ένα διάδρομο αεροσκαφών, καθώς η εφαρμογή καθοδηγούσε τους οδηγούς να περάσουν μέσα από το διάδρομο για να φτάσουν στον τερματικό σταθμό!

Όπως δήλωσαν υπεύθυνοι του διεθνούς αεροδρομίου του Φέρμπανκς, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, δύο οδηγοί επιχείρησαν να περάσουν από το διάδρομο των αεροσκαφών. Μετά από επικοινωνία με την Apple, η εταιρεία εξέδωσε προσωρινή διόρθωση και όταν κάποιος ζητήσει οδηγίες για να φτάσει εκεί, παίρνει το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες.

«Τους ζητήσαμε να απενεργοποιήσουν το χάρτη για το Φέρμπανκς μέχρι να τον διορθώσουν», εξήγησε η Melissa Osborn, υπεύθυνη για τη λειτουργία του αεροδρομίου. Επιπλέον, προσέθεσε ότι οδοφράγματα έχουν τοποθετηθεί προκειμένου να απαγορεύσουν την πρόσβαση στο διάδρομο και δεν θα αφαιρεθούν μέχρι η Apple να διορθώσει τις οδηγίες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πλοήγηση στον ίδιο προορισμό με τη βοήθεια του Google Maps γίνεται μέσω διαφορετικής διαδρομής που αν και μακρύτερη, αποφεύγει τη διέλευση από το διάδρομο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία…



πηγή:newsbeast.gr