Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Αυτά κερδίζει όποιος δουλεύει στο Facebook και τη Google



Την πρώτη θέση ανάμεσα στους καλύτερους εργοδότες πήρε το Facebook για το 2013 σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο της Glassdoor.


Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια μεγάλη έρευνα για να βρίσκει τους καλύτερους εργοδότες.
Η έρευνα βασίζεται σε ανώνυμες μαρτυρίες 250.000 εργαζομένων που εργάζονται στις συγκεκριμένες εταιρείες και κρίνουν τους εργοδότες με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Από τις 50 εταιρείες που εξέτασε η Glassdoor, το Facebook βρίσκεται στην πρώτη θέση ενώ μέσα στην πρώτη 20άδα υπάρχουν άλλες 7 τεχνολογικές εταιρείες.
Η Google βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης.
Το Facebook βρισκόταν στην 3η θέση την προηγούμενη χρονιά και φέτος κατέκτησε την πρώτη θέση.
Σήμερα έχει 4.619 εργαζόμενους από όλο τον κόσμο που δουλεύουν πάνω στην ανάτπυξη του site.
Το Facebook έχει μια σειρά από παροχές στους εργαζόμενούς του.
Για παράδειγμα το δώρο παιδιού που είναι 3.700 ευρώ και το παίρνουν μία φορά όσοι κάνουν παιδιά έτσι ώστε να καλύψουν τα πρώτα έξοδα του νέου μέλους.
Μέσα στους χώρους εργασίας υπάρχουν διάφορες ανέσεις όπως ποδοσφαιράκι, βιντεο παιχνίδια, πινγκ πονγκ και άλλες ανέσεις για να ξεκουράζονται οι εργαζόμενοι.
Εξαιρετικές εργασιακές συνθήκες έχουν και οι εργαζόμενοι στη Google που μπορούν να πάρουν μαζί τους τα κατοικίδιά τους ενώ έχουν δωρεάν γεύματα και πρόσβαση σε γυμναστήριο.
Επιπλέον μπορούν να χρησιμοποιούν το 20% του εργασιακού τους χρόνου για να ασχολούνται με τα δικά τους project.
Πάνω από τη Google βρίσκεται το LinkedIn που είναι στην τέταρτη θέση της λίστας ενώ άλλες εταιρείες που συμπληρώνουν την 20άδα είναι η Akamai, Rackspace, Gartner, Workday, Riverbed, National Instruments klp.


πηγή:e-go.gr