Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κενό ασφαλείας στην οθόνη του Sony Xperia Z




Λίγες ημέρες μετά τις αναφορές για ξαφνικό σβήσιμο της συσκευής

Μετά τις αναφορές μερικών κατόχων της συσκευής για «ξαφνικό θάνατο» (Sudden Death) του νέου Xperia Z, πλέον η εταιρία αντιμετωπίζει και ένα κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε στην οθόνη κλειδώματος.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετές από τις πιο ισχυρές συσκευές της αγοράς, με τα iPhone 5, Galaxy S III αλλά και Galaxy Note II να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως όπως και στις άλλες περιπτώσεις το κενό εντοπίζεται στη λειτουργία «έκτακτων κλήσεων», ενώ η διαδικασία που απαιτείται για να μπορέσει κανείς να παρακάμψει το κλείδωμα της οθόνη, είναι πολύ απλή.

Όπως περιγράφει και ο Scott Reed, που ανακάλυψε τη συγκεκριμένη ευπάθεια, αρκεί να πληκτρολογήσει κανείς τον κωδικό «*#*#7378423#*#*» στο πληκτρολόγιο για τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα μενού, στο οποίο αν πατήσει την επιλογή NFC και NFC Dial Test, θα ενεργοποιηθεί το κεντρικό κουμπί «Home» που πατώντας το αποκτά πρόσβαση στις λειτουργίες της συσκευής.

Αν και η εταιρία δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επί του θέματος, είναι σχεδόν βέβαιο πως εργάζεται στο να δώσει λύση στο νέο πρόβλημα που προέκυψε.




πηγή:newsbeast.gr