Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Microsoft: Ενεργοποίηση του Flash στον Internet Explorer 10 των Windows RT



Στροφή 180 μοιρών για τη Microsoft η οποία από σήμερα θα επιτρέπει την εμφάνιση Flash περιεχομένου στον Internet Explorer 10 των νέων Windows RT.

Μέχρι σήμερα η Microsoft είχε επιλέξει τον δρόμο της Apple για το νέο της λειτουργικό σύστημα, φορτώνοντας κάθε ιστοσελίδα στην Metro και desktop έκδοση του Internet Explorer 10 χωρίς το flash περιεχόμενο που πιθανόν αυτή περιείχε. Ένα μικρό παραθυράκι επέτρεπε την εισαγωγή μιας ιστοσελίδας σε μια ειδική λίστα, κάτι που σήμαινε ότι η ιστοσελίδα ήταν εγκεκριμένη για την απόδοση του Flash περιεχομένου της στα Windows RT οπότε και το αντίστοιχο περιεχόμενο εμφανιζόταν κανονικά.

Σύμφωνα με δοκιμές της Microsoft, οι περισσότερες ιστοσελίδες με Flash περιεχόμενο δουλεύουν αρκετά καλά με την αφή, είναι ασφαλείς και βελτιστοποιημένες για την αυτονομία, κάτι που οδηγεί την εταιρεία στην αντίστροφη κίνηση, με το να διατηρεί πλέον μια μαύρη λίστα η οποία θα αποτελείται από "προβληματικές" ιστοσελίδες. Στη λίστα αυτή αναμένεται να μπει περίπου το 4% των ιστοσελίδων που χρειάζονται παράλληλα και άλλα plugins η δεν έχουν καλές επιδόσεις με την αφή.

Η ενεργοποίηση του Flash της Microsoft αφορά και τη metro έκδοση του IE10 στα Windows 8 ενώ η αναβάθμιση του Flash θα συνεχίσει να γίνεται μέσω του Windows Update.


πηγή:insomnia.gr