Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Apple: «Χειροκίνητος» φορτιστής για έκτακτες περιστάσεις


Η συσκευή παράγει ενέργεια καθώς γυρνάμε το μοχλό

Το πρόβλημα με τη διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι γνωστό μιας και πλέον οι πολύ απαιτητικές συσκευές μπορεί να χρειαστούν φόρτιση μία με δύο φορές την ημέρα. Σε όλους μας έχει συμβεί, να σβήσει το κινητό μας σε κάποια στιγμή ανάγκης.

Η εταιρία SOS Ready από το Seattle, αποφάσισε να δώσει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα παρουσιάζοντας το φορτιστή «SOSCharger».

Πρόκειται για ένα χειροκίνητο φορτιστή που το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τον συνδέσετε με τη συσκευή σας και να να αρχίσετε να γυρνάτε το μοχλό. Τρία με πέντε λεπτά, αυτής της διαδικασίας, αντιστοιχούν σε πέντε με δώδεκα λεπτά ομιλίας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η SOS Ready αρχικά παρουσίασε τον περίεργο αυτό φορτιστή στη διεθνή έκθεση CES 2013, ενώ στη συνέχεια αναζήτησε χρηματοδότηση μέσω της γνωστής ιστοσελίδας KickStarter, ώστε να καταφέρει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του. 

Με 44 ημέρες ακόμα μέχρι να τελειώσει η περίοδος χρηματοδότησης, το SOSCharger έχει ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει τα 19.916 δολάρια από τα 27.000 δολάρια που είναι ο στόχος του.






πηγή:newsbeast.gr