Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Nokia Lumia 620: Οικονομικό και με Windows 8


Η Nokia ανακοινώνει το τρίτο και πιο οικονομικό Windows Phone 8 smartphone της με νεανικό προφίλ.


Η Nokia ανακοίνωσε το Nokia Lumia 620, το πιο οικονομικό smartphone της εταιρίας με λειτουργικό Windows Phone 8.
Το Nokia Lumia 620 αποτελεί την τρίτη συσκευή μετά το Nokia Lumia 920, τη ναυαρχίδα της Nokia και το μεσαίας κατηγορίας Nokia Lumia 820, το οποίο διαθέτει λειτουργικό Windows Phone 8, με ευχάριστο, νεανικό προφίλ και εύχρηστη σχεδίαση.
Το Lumia 620 χρησιμοποιεί τη νέα dual – shot color τεχνική προσφέροντας μια εντυπωσιακή ποικιλία χρωμάτων και εφέ.
Το Dual – shot προσθέτει ένα δεύτερο στρώμα έγχρωμης, διαφανούς ή ημιδιαφανούς πρόσοψης από πολυανθρακικό πάνω από τη βασική πρόσοψη, δημιουργώντας δευτερεύοντες χρωματικούς συνδυασμούς και εφέ βάθους.
Ο καθένας μπορεί να διαμορφώσει το Lumia 620 σύμφωνα με τις προτιμήσεις του και το προσωπικό του στυλ, διαλέγοντας μέσα από επτά διαφορετικές προσόψεις.
Ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που προσφέρουν και τα Lumia 920 και Lumia 820, όπως οι αποκλειστικοί φακοί της Nokia οι οποίοι απογειώνουν τις δημιουργικές ικανότητες της συσκευής, το Nokia Lumia 620 διαθέτει κύρια κάμερα ανάλυσης πέντε megapixel καθώς και μια VGA κάμερα στο μπροστινό μέρος της.
Ο φακός Cinemagraph επιτρέπει τη χρήση animations στις ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες, ενώ το Smart Shoot δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μίας εικόνας, μέσα από το συνδυασμό πολλών φωτογραφιών, επιτρέποντας ακόμα και την αφαίρεση ανεπιθύμητων αντικειμένων.
Το Nokia Lumia 620 προσφέρει ακόμη πρόσβαση στις κορυφαίες πλατφόρμες χαρτών, όπως των υπηρεσιών Nokia Maps, Nokia Drive, Nokia Transport και την αποκλειστική υπηρεσία Nokia City Lens.
Το Nokia City Lens δίνει πληροφορίες στους χρήστες σχετικά με τα μέρη στα οποία βρίσκονται, προβάλλοντάς τες στην πρόσοψη των κτιρίων όπως αυτά εμφανίζονται στο σκόπευτρο της κάμερας.
Επιπλέον, το Nokia Music κάνει εύκολη την ανακάλυψη νέας μουσικής, επιτρέποντας το κατέβασμα τραγουδιών και playlists δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις ενώ δεν είναι απαραίτητη η εγγραφή η ή συνδρομή στην υπηρεσία.
Το Lumia 620, χάρη στην τεχνολογία NFC, μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με οποιοδήποτε αξεσουάρ συμβατό με αυτή, όπως το φορητό ασύρματο ηχείο JBL PlayUp για τη Nokia.
Η σύνδεση μέσω NFC επιτρέπει στο χρήστη να μοιραστεί περιεχόμενο με συμβατές συσκευές ή να πραγματοποιήσει ασφαλείς πληρωμές μέσω της εφαρμογής Wallet των Windows Phone 8.
Το λειτουργικό Windows Phone 8 δίνει στο Nokia Lumia 620 τη δυνατότητα να προσφέρει μια πιο προσωπική εμπειρία smartphone, με τα ρυθμιζόμενα Live Tiles, τα οποία ενημερώνουν απευθείας την αρχική οθόνη.
Το People Hub μεταφέρει δεδομένα από διαφορετικές λίστες επαφών και από τα κοινωνικά δίκτυα συγκεντρώνοντάς τα σε μια μοναδική τοποθεσία και κάνοντας ευκολότερη την επαφή με φίλους και συνεργάτες.
Επιπλέον, με το εικονίδιο “Me” οι χρήστες μπορούν να κάνουν check in στην τοποθεσία τους, να ενημερώσουν το προφίλ τους, να αλλάξουν την κατάσταση τους στο chat, να έρθουν σε επαφή με οτιδήποτε καινούριο κυκλοφορεί καθώς και να παρακολουθήσουν τις ειδοποιήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, LinkedIn και Twitter.
Το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 περιλαμβάνει επίσης την υπηρεσία Xbox Live, το Microsoft Office, 7GB χώρο αποθήκευσης στην online υπηρεσία Skydrive και ακόμα πιο γρήγορη και ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο με τον Internet Explorer 10.
Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά γίνονται πραγματικότητα χάρη στους επεξεργαστές Snapdragon S4 Plus της Qualcomm.
Το Nokia Lumia 620 θα είναι διαθέσιμο σε πολλά χρώματα όπως το πορτοκαλί, το ματζέντα, το κίτρινο, το μπλε, το άσπρο και το μαύρο.
Η εκτιμώμενη τιμή πώλησης είναι τα 275 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται φόροι και επιδοτήσεις.
Η διάθεση της συσκευής θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2013 στη Ασία ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν άμεσα οι αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

πηγή:e-go.gr