Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Εικόνες iPhone 5 με θήκη και χωρίς. Σημαντικές φθορές


Από την 21η Σεπτεμβρίου που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το iPhone 5, έχετε δει στο διαδίκτυο διάφορες δοκιμές. Τεστπτώσηςblender, μέχρι και πυροβολισμούς. Το πιο σκληρό τεστ, όμως, για μία συσκευή είναι ο χρόνος. Ο χρόνος που περνάμε μαζί της στην καθημερινότητά μας και χρησιμοποιώντας την με τον τρόπο που δικαιώνει τον ρόλο της: ως έναεργαλείο για τις επικοινωνίες μας και την διευκόλυνση της ζωής μας.
Το Gizmodo, παρουσιάζει σοκαριστικές φωτογραφίες ενός iPhone 5 που χρησιμοποιήθηκε χωρίς θήκη για δύο μήνες. Ένα iPhone 5 που ακουμπήθηκε χωρίς προστασία σε τραπέζια, γραφεία, μπήκε σε τσάντες και τσέπες και έπεσε μερικές φορές. Το αποτέλεσμα είναι παρακάτω.
Το ίδιο site εξασφάλισε φωτογραφικό υλικό από άλλη συσκευή που αγοράστηκε την ίδια μέρα και «προστατεύτηκε» αμέσως από θήκη και το βλέπετε παρακάτω.
Οι διαφορές, είναι τεράστιες και η ταλαιπωρία του iPhone 5 χωρίς θήκη, κάνει κάποιον που έχει νεύρωση με τις γρατζουνιές στο smartphone του να παθαίνει καρδιακή προσβολή. Πού υπάρχει η υπερβολή, όμως και πού η αλήθεια; Κάπου στη μέση πιστεύουμε. Και εξηγούμε:


Τα smartphones, τα tablets, όπως και οι άνθρωποι φθείρονται μέσα στον χρόνο. Όχι, δεν είναι φιλοσοφική προσέγγιση ενός πρακτικού προβλήματος. Είναι η σκληρή αλήθεια. Ο βαθμός φθοράς εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών (ή την υγεία των ανθρώπων) και την μέριμνα για προστασία.
Ένα οποιοδήποτε τηλέφωνο που θα βρεθεί στην κατοχή της γράφουσας, θα πρέπει να συνυπάρξει μέσα σε μία τσάντα με κλειδιά, υλικά μακιγιάζ, USB sticks, μέχρι και ομπρέλες. Θα πρέπει να επιβιώσει σε άτσαλες τοποθετήσεις πάνω σε γραφεία, τραπέζια και καθίσματα, αλλά και επιθέσεις από τη γάτα της που της αρέσει να κυνηγάει ψηφιακά ζωάκια σε οθόνες, όπως και έχει φετίχ με τα ακουστικά. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει ένα smartphone σε αυτή την ταλαιπωρία είναι να είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο ή άλλο σκληρό μέταλλο που δεν θα είναι βαμμένο. Χωρίς κι αυτό να εξασφαλίζει την πλήρη επιβίωσή του. Αλλά…
Μπορούμε να δικαιολογήσουμε μία τέτοια φθορά σαν αυτή που βλέπουμε στις φωτογραφίες του Gizmodo σε μία συσκευή, η οποία έχει σαν κύριο selling point την εμφάνισή της και κάνει ένα σκασμό λεφτά; Όχι. Μπορούμε να περιμένουμε από οποιαδήποτε συσκευή να αντέξει μία χρήση όπως την παραπάνω που σας περιγράψαμε, χωρίς κάποια στοιχειώδη προστασία; Και πάλι όχι.
Σε κάθε περίπτωση όμως, οι φθορές που δείχνει να έχει το iPhone 5 μέσα σε δύο μήνες, είναι το λιγότερο τραγικές. Κατά κύριο λόγο με το «ξύσιμο» της μπογιάς που παρατηρείται στις άκρες του, ένα γεγονός που επισημάνθηκε από χρήστες από τηνπρώτη στιγμή κυκλοφορίας του τηλεφώνου.
Σημειώστε όμως το εξής: δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ειδικά σε συσκευές που αγοράστηκαν αμέσως, μετά την ανακοίνωση της κυκλοφορίας τους. Οι επόμενες παρτίδες (και δεν αναφερόμαστε μόνο στην Apple) είναι πάντα πολύ περισσότερο προσεγμένες κατασκευαστικά. Πάρτε το και σαν παρηγοριά που καθυστέρησε να έρθει στην Ελλάδα το iPhone 5. Αυτά που διατίθενται στην εγχώρια αγορά, είναι σίγουρα καλύτερα και πιο προσεκτικά κατασκευασμένα από τα πρώτα.
Και στο κάτω κάτω; Αν δώσετε ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσετε ένα iPhone 5, δώστε ελάχιστα παραπάνω για νααγοράσετε μία θήκη. Όχι για να δικαιολογήσετε την κακή μπογιά στο αλουμίνιο ή τα σκληρά πλαστικά μίας άλλης συσκευής. Αλλά για να προστατεύσετε για περισσότερο χρόνο τη συσκευή στην οποία επενδύσατε και απαιτείτε από τον εαυτό σας να την έχει για κάποιο σεβαστό χρονικό διάστημα.
πηγή:digitallife.gr