Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τα καλύτερα παιχνίδια του Facebook


Τα κορυφαία apps του Facebook

Διασκεδάστε, επικοινωνήστε και μείνετε προστατευμένοι στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο

Αν είστε συχνοί χρήστες του Facebook, όπως πολλοί από εµάς στο PC Magazine, θα έχετε δει σίγουρα κάποια από τα πολλά apps που προσφέρει το δηµοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Ακόµα και αν δεν τα χρησιµοποιείτε, θα τα έχετε δει να εµφανίζονται στο καθηµερινό News Feed. Τα apps του Facebook αυξάνονται, βελτιώνονται και πληθαίνουν, δίνοντάς µας πολλές εναλλακτικές λύσεις για να περάσουµε ευχάριστα το χρόνο µας σε αυτό. Εµείς επιλέξαµε µερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και σας τα παρουσιάζουµε παρακάτω. Σηµειώστε ότι πολλά από αυτά δε θα τρέξουν αν έχετε ενεργοποιήσει το secure browsingστο Facebook.

Flixster
Ποιος ο λόγος να επισκεφτείτε το site του Flixster [εικ. 1] όταν υπάρχει ένα app που σας επιτρέπει να αξιολογήσετε τις τελευταίες ταινίες µέσα από το λογαριασµό σας στο Facebook και στη συνέχεια να τις προτείνετε σε φίλους και γνωστούς, µε ένα απλό κλικ;


CityVille
Ένα από τα πιο δηµοφιλή παιχνίδια του Facebook, ακόµα και στη χώρα µας. Σε αυτό το παιχνίδι της Zynga, µε τον ευφάνταστο τίτλο CityVille [εικ. 2], ξεκινάτε χτίζοντας ένα σπίτι και αρχίζετε να αλληλεπιδράτε µε άλλα άτοµα του κοινωνικού σας [εν Facebook] γίγνεσθαι, κάτι δηλαδή σαν ένα SimCity που έχει µεταφερθεί στο Facebook. Κρατηθείτε, 83 εκατοµµύρια χρήστες του Facebook έχουν αναπτύξει ενεργή δραστηριότητα στη CityVille!

CivWorld
To Sid Meiers Civilization World for Facebook [εικ. 3] αποτελεί το πιο πρόσφατο από τα παιχνίδια της σειράς που ξεκίνησε το 1991. Στην προκειµένη περίπτωση έχουµε να κάνουµε µε ένα δηµοφιλές online παιχνίδι µε πάνω από 300.000 ενεργά µέλη. Αν και θα έλεγε κανείς ότι µοιάζει µε το CityVille, έχει ένα πιο... αρχαιοελληνικό στιλ.

Picasa uploader
Ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο για να µοιραστείτε τις φωτογραφίες που οργανώσατε και επεξεργαστήκατε µε το Picasa; Μπορείτε να τις ανεβάζετε άµεσα στο Facebook, µε αυτό το εργαλείο, το οποίο εγκαθιστά το πλήκτρο Facebook upload στο Picasa.

Skype
Είτε έχετε λογαριασµό στο Skype [εικ. 4] είτε όχι, η νέα λειτουργία βιντεοσυνοµιλιών του Facebook χρησιµοποιεί την τεχνολογία του Skype για να σας φέρει ακόµα πιο κοντά µε τους φίλους σας. Για να ξεκινήσετε µια βιντεοσυνοµιλία, βρείτε ένα φίλο σας από τη σχετική λίστα και κάντε κλικ στο λογότυπο της κάµερας δίπλα στο όνοµά του. Πριν κάνετε την πρώτη επαφή, το Facebook θα κατεβάσει και θα εγκαταστήσει ένα plugin.


Picnik
H online υπηρεσία επεξεργασίας φωτογραφιών της Google είναι διαθέσιµη και µέσα από το Facebook [βοηθά το ότι έχει αναπτυχθεί σε Flash, οπότε µπορεί να υλοποιηθεί παντού]. Συνδέστε τη µε το Facebook και επεξεργαστείτε γρήγορα τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει σε αυτό [εικ. 5].



Norton safe Web
Αναρωτιέστε µήπως υπάρχει κάτι ύποπτο στον τοίχο σας στο Facebook, στη µορφή κάποιου επικίνδυνου link, το οποίο τοποθετήθηκε εκεί από κάποιον όχι και τόσο έµπιστο γνωστό σας; Το Norton scan [εικ. 6] θα ελέγξει όλα τα links ένα προς ένα, ώστε να σας προειδοποιήσει για κάθε κίνδυνο. Αν ενεργοποιήσετε την επιλογή Auto-Scan, τότε ο έλεγχος θα γίνεται στο background.


BitDefender safego
Όπως το app του Norton, το BitDefender safego [εικ. 7]ελέγχει τον τοίχο σας και το News Feed για πιθανούς κινδύνους. Η διαφορά είναι ότι το κάνει σε ένα πολύ πιο ωραίο περιβάλλον εργασίας. Επιπλέον, θα σας ενηµερώσει αν οι φίλοι σας έχουν µολυνθεί από κάποιον ιό, ώστε να πάρετε τις σχετικές προφυλάξεις. Υπάρχει, επίσης, ένα link για να ελέγξετε ολόκληρο το PC σας, µε το BitDefender Quickscan [αν το κρίνετε απαραίτητο].


Causes
Θέλετε να κάνετε τη διαφορά στο Facebook; Αυτό το app έχει σχεδιαστεί για τουςακτιβιστές που θέλουν να εκµεταλλευτούν τα πλεονεκτήµατα του social networking για να συγκεντρώσουν δωρεές για σηµαντικές κοινωνικές ή πολιτικές δράσεις. Μερικές φορές αρκεί να δει κάποιος ένα διαφηµιστικό ή να λάβει µέρος σε ένα quiz για να κερδίσει ο διοργανωτής της δράσης µερικά σεντ. Φυσικά, υποστηρίζονται και οι άµεσες δωρεές.

Filefly
Με το Filefly [εικ. 8] µοιράζεστε αρχεία. Απλώς δηµιουργείτε έναν folder, ανεβάζετε ό,τι θέλετε [έχετε 2GB χώρο] και ακολούθως καλείτε το φίλο ή τους φίλους σας για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτόν το φάκελο. Θα πρέπει να θυµάστε, ωστόσο, ότι ο φάκελος θα είναι ενεργός για 30 ηµέρες µόνο.




PDF Converter
Χρειάζεστε έναν γρήγορο τρόπο για να µετατρέψετε ένα αρχείο PDF σε αρχείο του Wordπου να µπορείτε να επεξεργαστείτε; Εγκαταστήστε αυτό το app, επιλέξτε ένα PDF και στη συνέχεια µετατρέψτε το. Μετά µε κλικ στο πλήκτρο Share µπορείτε να το ανεβάσετε στον τοίχο σας για να το κατεβάσουν και οι άλλοι.

Selective Tweet Status
Ενεργοποιήστε το και ρυθµίστε το µε το λογαριασµό σας στο Twitter, ώστε όταν κάτι ανεβαίνει σε αυτό, να εµφανίζεται [µε τη χρήση του tag #fb] και στο Facebook.


πηγή:pcmag.gr