Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το Samsung ATIV Smart PC


Λειτουργεί ως tablet και με την προσθήκη ενός πληκτρολογίου μετατρέπεται σε φορητό υπολογιστή

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά έγινε το πρώτο μοντέλο Samsung ATIV Smart PC εφοδιασμένο με το καινούριο λειτουργικό σύστημα Windows 8. 

Το ATIV Smart PC έχει υβριδικό χαρακτήρα όπως το ASUS Transformer και λειτουργεί αρχικά ως tablet και με τη σύνδεση ενός ειδικά σχεδιασμένου πληκτρολογίου μετατρέπεται σε φορητό υπολογιστή.

Το πρώτο μοντέλο του ATIV Smart PC που διατέθηκε στην ελληνική αγορά διαθέτει οθόνη 11,6 ιντσών με ανάλυση 1366x768, επεξεργαστή Intel Atom Z2760 χρονισμένο στα 1,8GHz, 2GB RAM και 128GB ενσωματωμένη μνήμη SSD, Bluetooth, Wi-Fi και θύρες USB, microSD και HDMI. 

Η νέα συσκευή έχει πάχος 9,9 χιλιοστά και βάρος 744 γραμμάρια χωρίς το πληκτρολόγιο.

Όπως ανακοίνωσε η Samsung η αυτονομία της μπαταρίας ξεπερνάει τις 9 ώρες ενώ για το ATIV Smart PC Pro έκανε λόγο για αυτονομία 6 ωρών.


Οι εκδόσεις ATIV Smart PC 3G και ATIV Smart PC Pro αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην χώρα μας στις αρχές Ιανουαρίου 2013 και πρόκειται για συσκευές που θα διαθέτουν επεξεργαστές Intel Core i3 και i5. Οι τιμές των πιο ισχυρών μοντέλων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, με τις φήμες να λένε πως το ακριβότερο μοντέλο θα αγγίξει τα 1.700 ευρώ.

Η τιμή που όρισε η Samsung για το ATIV Smart PC είναι 799 ευρώ ενώ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου η εταιρία θα προσφέρει δωρεάν το πληκτρολόγιο που το μετατρέπει σε φορητό υπολογιστή. Η τιμή του πληκτρολογίου ξεχωριστά έχει οριστεί στα 100 ευρώ.




πηγή: newsbeast.gr