Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Hackers έκλεψαν emails από το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας


Επίθεση από hackers δέχθηκε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία μάλιστα ήταν επιτυχής, αφού κλάπηκαν πληροφορίες, οι οποίες δημοσιεύθηκαν online.



Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από τον οργανισμό, εκπρόσωπος του οποίου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το συμβάν και τη δημοσιοποίηση στοιχείων που κλάπηκαν από έναν παλιό server, ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε τεθεί εκτός λειτουργίας.

Οι τεχνικοί του οργανισμού αναλύουν την κατάσταση και κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να επιβεβαιώσουν πως δε θα υπάρξουν ανάλογοι κίνδυνοι στο μέλλον, κατέληξε η δήλωση.

Μια ομάδα hacker με ονομασία "Parastoo" ανέλαβε την ευθύνη της ηλεκτρονικής επίθεσης, η οποία έγινε για πολιτικούς λόγους, ενώ δημοσίευσε μια λίστα με περισσότερες από 100 email διευθύνσεις.

Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί σύμφωνα με τους Parastoo, ανήκουν σε άτομα που "βοηθούν" τον Οργανισμό και θα πρέπει να υπογράψουν αίτημα μιας ανοιχτής έρευνας σχετικά με το τι γίνεται στην πόλη Ντίμονα του Ισραήλ.

Οι Parastoo υποστηρίζουν πως το Ισραήλ κατασκευάζει πυρηνικά όπλα στην Ντίμονα, ενώ δεν επιτρέπεται να τα έχει στο οπλοστάσιό του.

Από τον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας επιβεβαίωσαν πως τα emails ανήκουν σε ειδικούςενός οργανισμού που έχει επιφορτιστεί με την παύση της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων σε όλο τον κόσμο και την αξιοποίηση της πυρηνικής ενέργειας ως εναλλακτική λύση καυσίμου.


πηγή:pcmag.gr