Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Το iPad mini κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 28/11 | technews kai oxi mono




Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του technewskaioximono  η νέα "ταμπλέτα" της Apple iPad mini θα κυκλοφορήσει στις 28/11/2012 στην Ελλάδα.



Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών, Apple, ανακοίνωσε τη διάθεση μιας νέας έκδοσης του δημοφιλούς iPad, με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο tablet θα είναι μικρότερο, αφού θα διαθέτει οθόνη 7,9 ιντσών και αποτελεί την πρώτη "ταμπλέτα" της εταιρείας που θα κατασκευάζεται σε αυτό το μέγεθος. Πρόκειται για μία ταμπλέτα με βελτιωμένες δυνατότητες, κυρίως χάρη των Cellular δυνατοτήτων του. 



Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ μαζί με τον επικεφαλής του εμπορικού τμήματος, Φιλ Σίλερ, παρουσίασαν το νέο tablet, το οποίο ουσιαστικά διαθέτει τις περισσότερες από τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του iPad, αλλά σε μικρότερο περίβλημα.


Πιο αναλυτικά, το iPad Mini θα είναι περίπου 350 γραμμάρια και 7,2 mm πάχος. Θα φέρει οθόνη 7,9 ιντσών με ανάλυση 1024Χ768 και θα είναι συμβατό με οποιοδήποτε λογισμικό σχεδιάστηκε για το κανονικό iPad. 


Το νέο iPad mini θα φέρει Α5 επεξεργαστή, θα έχει εκδοχές που θα υποστηρίζουν LTE, FaceTime HD Camera, 5MP iSight camera και μπαταρία με 10 ώρες ζωής. Θα ξεκινά με 16GB χωρητικότητα.  


Όπως ανακοινώθηκε, η τιμή του "iPad mini" θα φτάνει τα 329 δολάρια (253 ευρώ), κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού θωρείται αρκετά υψηλή.Θα λανσαριστεί στις 2 Νοεμβρίου, αν και η λίστα δεν συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα. 


Η Apple ανακοίνωσε επίσης τη διάθεση ενός iPad τέταρτης γενιάς (κανονικού μεγέθους), μόλις έξι μήνες μετά τη παρουσίαση του tablet τρίτης γενιάς -κίνηση που ήταν ανέλπιστη. Το νέο μοντέλο, το οποίο θα πωλείται προς 499 δολάρια (385 ευρώ), είναι ταχύτερο και λεπτότερο από τον προκάτοχό του.


Η ανακοίνωση του iPad τέταρτης γενιάς έρχεται λίγες μόνο ημέρες πριν την παρουσίαση του νέου "Surface" tablet της Microsoft.


Η Apple παρουσίασε επίσης και τη νέα σειρά laptops, MacBook Pro, η οποία περιλαμβάνει και ένα μοντέλο 13 ιντσών, το οποίο είναι εξοπλισμένο με οθόνη Retina (οθόνη υγρών κρυστάλλων), ανάλυσης 2560x1600 pixels. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του technewskaioximono  η νέα "ταμπλέτα" της Apple iPad mini θα κυκλοφορήσει στις 28/11/2012 στην Ελλάδα.