Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Cloud Computing Greece: Μάθε τι είναι το cloud - "σύννεφο"


Τι είναι το cloud;

Cloud Computing Greece
“Το cloud” είναι ένας φιλικός τρόπος περιγραφής υπηρεσιών βασισμένων στο web που φιλοξενούνται εκτός του οργανισμού σας. 


Όταν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες που βασίζονται σε cloud, η υποδομή IT βρίσκεται εκτός των εγκαταστάσεών σας και συντηρείται από ένα τρίτο μέρος, αντί να βρίσκεται σε διακομιστή στο σπίτι ή στην επιχείρηση (στις εγκαταστάσεις) που διατηρείτε. Πολλές υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε καθημερινά αποτελούν μέρος του cloud— τα πάντα, από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που βασίζεται στο web έως τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές και την αποθήκευση φωτογραφιών στο Internet. Επειδή οι πληροφορίες αυτές βρίσκονται στο Internet ή “στο cloud,” μπορείτε να έχετε πρόσβαση από σχεδόν οπουδήποτε, από υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο ή άλλη συσκευή με σύνδεση Internet.

Τι σημαίνει "μετακίνηση στο cloud";

Cloud Computing Greece
Η μετακίνηση στο cloud μπορεί να περιλαμβάνει τη μεταφορά ή την αντικατάσταση ορισμένων ή όλων των συστημάτων λογισμικού, αποθήκευσης ή υποδομής στο γραφείο ή στο σπίτι με υπηρεσίες βασισμένες στο web. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικούς διακομιστές και υπηρεσίες στο χώρο σας ή σε σύνδεση για κοινή χρήση και αποθήκευση αρχείων, επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διασκέψεις web ή άλλες ανάγκες επιχειρησιακής παραγωγικότητας, ο οργανισμός σας θα μπορούσε να επιλέξει να μεταφέρει ορισμένη ή ολόκληρη την υποδομή IT στο cloud ή να την αντικαταστήσει με υπηρεσίες βασισμένες στο cloud με σκοπό τη βελτίωση της οργάνωσης των δεδομένων και της συνεργασίας.
Το Office 365 ενοποιεί πολλές υπηρεσίες επιχειρησιακής παραγωγικότητας σε μία μόνο λύση βασισμένη στο cloud, την οποία μπορείτε να επιλέξετε να εκτελέσετε με ένα τρόπο που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή σας: στο περιβάλλον εσωτερικής εγκατάστασης, σαν υπηρεσία που φιλοξενείται ή σαν συνδυασμό περιβάλλοντος εσωτερικής εγκατάστασης και υπηρεσίας που φιλοξενείται. Επίσης, το Office 365 συνεργάζεται ομαλά με τις περισσότερες τρέχουσες εκδόσεις του Office ή συνοδεύεται από την πιο πρόσφατη έκδοση και παρέχει ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κοινή χρήση αρχείων, δυνατότητα διάσκεψης και πολλές άλλες δυνατότητες επιχειρησιακής κλάσης.
Η μετακίνηση στο cloud σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από προϊόντα λογισμικού ως υπηρεσία (SaaS) που βασίζονται σε συνδρομή. Αντί να εγκαθιστάτε λογισμικό σε κάθε υπολογιστή στον οργανισμό σας, να τα διατηρείτε όλα ενημερωμένα και να αγοράζετε νέες εκδόσεις του προϊόντος, μπορείτε να αγοράσετε μια συνδρομή σε ένα προϊόν SaaS και να είστε βέβαιοι ότι θα έχετε πάντα τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά και δυνατότητες του πακέτου λογισμικού, χωρίς να χρειάζεται συντήρηση από τη μεριά σας, αντί μιας χαμηλής μηνιαίας καταβολής. Το Office 365 αποτελεί παράδειγμα του SaaS.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης στο cloud;

Cloud Computing Greece
Η μετάβαση στο cloud παρέχει πολλά πλεονεκτήματα που ποικίλλουν από τη μείωση του κόστους και την αυξημένη παραγωγικότητα έως την αποκατάσταση καταστροφής.

Συνεργαστείτε και μοιραστείτε πληροφορίες με μεγαλύτερη ευκολία

Η μετακίνηση σε υπηρεσίες βασισμένες σε cloud διευκολύνουν τους υπαλλήλους σας να αλληλεπιδρούν πιο αποδοτικά και να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες από σχεδόν οπουδήποτε, σε πολλούς τύπους συσκευών, γεγονός που αυξάνει την παραγωγικότητά τους.

Προστασία ευαίσθητων δεδομένων

Η χρήση υπηρεσιών που βασίζονται στο cloud συμβάλλει στην ηρεμία σας επειδή, σε περίπτωση που καταστραφεί, χαθεί ή κλαπεί ο εξοπλισμός σας, τα ευαίσθητα δεδομένα σας παραμένουν προστατευμένα και διαθέσιμα. Οι υπηρεσίες cloud, όπως είναι το Office 365, συχνά παρέχουν ασφάλεια πολλών επιπέδων, προληπτική παρακολούθηση και περιορισμό πρόσβασης.

Μείωση κόστους και πόρων

Οι αυτόματες ενημερώσεις ασφαλείας και λογισμικού σε υπηρεσίες βασισμένες στο cloud βοηθούν τις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν το χρόνο και το χρήμα που απαιτούνται όταν πρέπει να συντηρηθεί μια επιτόπου υποδομή.

Cloud Computing Greece

πηγή:microsoft.com