Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Apple App Store: Πάνω από 1 εκατ. εφαρμογές πήραν πράσινο φως


Στα τέλη του Οκτωβρίου η Google ξεπέρασε τις 700.000 εφαρμογές, ρεκόρ που είχε ανακοινώσει η Apple νωρίτερα στις 12 Σεπτεμβρίου.


Τώρα ήρθε η ώρα η Apple να «χτυπήσει» ένα καινούριο ορόσημο, δηλαδή τις 1 εκατομμύριο εφαρμογές.Σύμφωνα με την εταιρεία Appsfire, μέσα σε 4 χρόνια λειτουργίας του, στο App Store έχουν υποβληθεί περισσότερες από ένα εκατομμύριο εφαρμογές. Γι' αυτό το λόγο, προς το παρόν, καλύτερα να μην περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Apple.
Αυτή τη στιγμή το App Store μετρά 736.247 εφαρμογές, εκ των οποίων το 45%, δηλαδή 336.270, είναι επί πληρωμή, ενώ το 15%, δηλαδή 120.065, είναι παιχνίδια.
Η διαφορά οφείλεται σε ένα μεγάλο αριθμό εφαρμογών που εγκρίνονται μεν από την Apple στη συνέχεια δε απομακρύνονται από τους δημιουργούς εφαρμογών, συνήθως εξ αιτίας πνευματικών δικαιωμάτων.
Από την ίδρυσή του το 2008 περισσότερο από το ένα τέταρτο του συνόλου των εφαρμογών που υποβλήθηκαν στο App Store, αφαιρέθηκαν εν τέλει από αυτό, συμπεριλαμβανομένων 157.028 εφαρμογών επί πληρωμή.
Πάντως, αν και στο παρελθόν η εταιρεία έχει δείξει γρήγορα αντανακλαστικά, όσον αφορά την αφαίρεση εφαρμογών που παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας του App Store, φαίνεται ότι δεν ισχύει το ίδιο κατά τη διαδικασία έγκρισης των συγκεκριμένων εφαρμογών εξ αρχής.

πηγή:e-go.gr